Alapítók

Támogató nyilatkozat

Hungarian Business Leaders Forum

A londoni The Prince of Wales International Business Leaders Forum magyar szervezeteként alakult meg a HBLF 1992-ben, Károly walesi herceg személyes kezdeményezésére. A HBLF Magyarország kiemelkedő, CSR-al foglalkozó szervezete. Közel 100 hazai és nemzetközi vállalkozást, az üzleti szektor legfontosabb elsőszámú vezetőit, döntéshozóit és elismert szakértőit tömörítő NGO. Missziónk tagjaink aktív közreműködésével elősegíteni Magyarország társadalmi, gazdasági és környezeti fenntartható fejlődését.

A HBLF céljai:

  • Felhívni a figyelmet a vállalati vezetők felelősségére a nemzetközi és hazai üzleti gyakorlatban
  • Segíteni az üzleti élet vezetőit, mint a fejlődés előmozdítóit, a felelős üzleti megoldások elterjesztésében a vállalat összes tevékenység
  • Bátorítani a partneri együttműködést és a társadalmi párbeszédet az üzleti világ – a közszféra – civil szervezetek között
  • Segítsen megteremteni egy „befogadó környezetet”, mely lehetővé teszi az ország fenntartható fejlődését

A HBLF tevékenységei:

HBLF 2020minimum20 KLUB 

  A HBLF kezdeményezésének, a 20 20 minimum 20 Klubnak az a küldetése, hogy a nők arányát a vállalatvezetésben és az igazgatóságokban 20%-ra, vagy annál magasabbra növelje 2020-ra, valamint csökkentse a nők és férfiak között esetleg fennálló fizetéskülönbségeket-azonos munkáért egyenlő bért.

 HBLF Női Vezetők Fóruma

A HBLF Női Vezetők Fóruma 2005 márciusában alakult azzal a céllal, hogy dialógust alakítson ki a politikai és gazdasági élet női szereplői között az ország hosszú távú fenntartható fejlődésének támogatására. A Női Vezetők Fóruma támogatja a HBLF küldetését, a társadalmi felelősségvállalás népszerűsítését és rendszerszintű beépítését a Magyarországon működő szervezetekbe.

 HBLF CEO Forum

A 2014-ben életre hívott kezdeményezés egy olyan exkluzív platform, melyre a magyarországi üzleti szektor első számú irányítói, iparágtól függetlenül kapnak meghívást. A magas szintű találkozók célja a közös gondolkodás (collaborative thinking), a tudásmegosztás és aktuális témák megvitatása, mint a technológiai fejlődés, innováció, környezetvédelem, erőforrás kezelés, vagy a teljes gazdaságot érintő társadalmi változás. Az esemény bővíti a résztvevők személyes szakmai tudását és kapcsolatrendszerét, valamint serkenti az innovatív gondolkodást.

 HBLF Hard Talk

2013-ban a HBLF útjára indította a Hard Talk elnevezésű beszélgetéseit, melyet kizárólag meghívásos alapon a „Chatham House” szabályát követve, a média teljes kizárásával rendez meg. A rangos esemény során elismert személyiségek fejtik ki véleményüket Magyarország és a világ aktuális gazdasági helyzetéről és kilátásairól. A média kizárása oldott, nyitott légkört biztosít a beszélgetéshez mind az előadó, mind pedig a résztvevő vállalatvezetők és üzletemberek számára.

 

HBLF Pénzügyi Csúcstalálkozó

A 2005-ben útjára indított Pénzügyi Csúcstalálkozó sorozattal platformot és partnerséget biztosítsunk a politika, gazdaság és civil társadalom számára az előremutató gazdasági folyamatok megvitatására.

 

HBLF Romaster Program 

A ROMASTER tehetséggondozó programot 2007 februárjában közösen hívta életre a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma (HBLF) és az IBM Magyarország. A program célja, hogy a roma társadalomban tovább bővüljön a megfelelő nyelvtudással és felsőfokú végzettséggel rendelkező közösség, amelynek tagjai versenyképes tudással, egyenlő esélyekkel lépnek a munkaerő piacra, vagy saját vállalkozásukon keresztül lesznek aktív résztvevői a versenypiaci környezetnek.

 

A szervezeti sokszínűség több mint egy évtizede vált jelentős témává Magyarországon, mellyel a HBLF a Sokszínűségi Munkacsoport keretében az elmúlt 12 évben kiemelten foglalkozott, hiszen 2007-ben létrehozta saját Sokszínűségi Kódexét, a Shell Magyarország Zrt. támogatásával.

Az elmúlt években több sikeres kezdeményezést valósított meg a HBLF Sokszínűségi Munkacsoport, úgy, mint a Megváltozott Munkaképességűek Állásbörzéje, melyen több mint 30 kiállító vállalat és 600 álláskereső vett rész. Több éven át nagysikerű fotópályázatot rendeztünk Sokszínűség a munkahelyen, Generációk találkozása és Egészségmegőrzés, Szülőként a munkában, valamint Teljesítmény megváltozott munkaképességgel címmel, melyre alkalmanként több mint 50 pályázati anyag érkezett.  2018-ban a HBLF létrehozta az Üzleti Élet a Sokszínűségért díjat, melyre bármely szervezet benyújthatja pályázatát. Szintén 2018-ban a HBLF, a Shell Hungary zRt. támogatásával elindította Női Vállalatközi Mentoring programját, melybe 2019-től a Karta Aláíró tagvállalatok képviselői is becsatlakoztak.

www.hblf.hu

mtd Tanácsadói Közösség

Az mtd Tanácsadói Közösség 2008 óta dolgozik azon, hogy Magyarországon a vállalatok, intézmények CSR tevékenységének szerves részévé váljon a felelős foglalkoztatás, a munkahelyi esélyegyenlőség. Ennek érdekében európai szintű, illetve országos kutatásokat végez (mtd Benchmark Kutatás), képzéseket tart, rendezvényeket szervez és a jó gyakorlatok megosztását célul kitűzve, közösséget épít. 2 évenként rendezi az Esélykonferencia nevet viselő, a szakma érintettjeit megmozgató programját, amely aktuális „diversity” témáival, a sokszínű előadóival, résztvevőivel, és hangulatával minden alkalommal nagy sikert arat.

2015-ben indult el az Európai Unió sokszínűségi elveit tükröző Sokszínűségi Egyezmény, amely a HBLF-fel közösen magasabb szintre emelt Sokszínűségi Karta Magyarországba integrálva működik tovább.

www.mtdtanacsado.hu