Csomagajánlatok

Több leányvállalat együttes csatlakozása esetén csomagárat alakíthatunk ki, amely előzetes megbeszélés alapján egyedileg kerül meghatározásra.

Rendezvényeinkre csak a csatlakozó vállalatok képviselőit tudjuk fogadni a csomagban foglalt feltételek szerint. Az aláíró vállalatok leányvállalatai csak a leányvállalati csomag igénybevétele és a választott csomag szerint látogathatják rendezvényeinket. Minden további személy regisztrációs díj megfizetése ellenében vehet részt eseményeinken.

SOKSZÍNŰSÉGI STÁTUSZ ELEMZÉS

Az mtd Tanácsadói Közösség az EU Sokszínűségi Karta Magyarország együttműködés keretében szeretne abban segédkezni, hogy a Karta aláírójaként cégük sokszínű és befogadó munkahellyé váljon, és ezt megalapozva, ki tudják alakítani a saját esélyegyenlőségi és sokszínűségi stratégiájukat. Magyarországon egyedülálló felmérésünkkel a Sokszínűségi Státusz Elemzés eredményeivel a munkahelyi esélyegyenlőségi, sokszínűségi fejlesztéseket kívánjuk ösztönzi és a mérhetőségre fókuszálva nagymértékben elősegítjük a vezetők, munkatársak meggyőzését, bevonását is.

Hogyan zajlik a folyamat?
  1. A csatlakozást követő 3 hónapon belül Önök kitöltenek egy rövid online kérdőívet. A kitöltés 5-10 percet vesz igénybe.
  2. Szakértőink kiértékelik a beérkező kérdőívet és a meglévő esélyegyenlőségi dokumentumok alapján cégük státuszát.
  3. A helyzetfeltárás eredményeinek ismeretében, egy személyes konzultáció keretében – 1 óra időtartamban – közösen meghatározzuk az 1-3 évre tervezett esélyegyenlőségi stratégiát és fejlesztéseket.
Mit nyer azzal, ha kitölti a kérdőívet?

A Sokszínűségi Státusz Elemzés kitöltői:

  • szakmai támogatást kapnak a befogadó és sokszínű munkahelyi kultúra kialakításához;
  • díjmentesen elkészítjük cégük sokszínűségi pillanatfelvételét a kiinduló állapotról és személyes találkozó keretében tájékoztatjuk Önöket az eredményekről;
  • a személyes találkozó során átbeszéljük a lehetséges és reális fejlesztési irányokat 1-3 év távlatában;
  • definiáljuk, és közösen kitűzzük a mérhető, és a munkavállalói igényeket tükröző konkrét esélyegyenlőségi célokat;
Mi történik ezután?

Egy év elteltével visszamérést végzünk, hogy a korábban kitűzött vállalati fejlesztések milyen mértékben valósultak meg.
Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal: info@sokszinusegikarta.hu