Csatlakozom Jelentkezés eseményre

Az Autistic Art Közhasznú Alapítvány az Autista Lakóotthonokért csatlakozott az EU Sokszínűségi Karta Magyarországhoz

Az Autistic Art Alapítvány 2006 óta segíti az autizmussal élőket: számukra emberi léthez méltó életet teremt és hangsúlyozza társadalmi integrációjuk fontosságát. 11, érintett fiatalok számára létrehozott, civil fenntartású lakóotthont támogat, azok működéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételek pénzügyi igényeit biztosítja.

2010-ben kortárs képzőművész munkája által indult el rajzfoglalkozás egy lakóotthonban, mely azóta már 5 másik intézményben is sikerrel működik..

A művészeti rajzprogram egyik eredménye, hogy felfedezett olyan autista alkotókat, akik bár önálló életvitelre nem képesek, lakóotthonokban élnek és rendkívüli vizuális kifejezőeszközökkel rendelkeznek. A művészeti foglalkozások során elkészült rajzok egy részéből az Alapítvány kiállításokat szervez, egy másik részét aukcióra bocsátja, és a befolyt összegből a lakóotthonokat támogatja. A kiemelkedő grafikákat az Alapítvány a saját márkás termékein, az Autistic Art brand-en használja fel mintaként. Az egyedi termékek megvásárlásával nem csupán egy minőségi terméket vásárol az ember, hanem autista lakóotthonokban élő társainkat is támogatja.

www.autisticart.hu