Európai Unió Sokszínűségi Karta Magyarország

 

 

A legnagyobb cégek írták alá a Sokszínűségi Kartát

2018. október 18. – Ünnepélyes keretek között 42 vállalat és a Mexikói Nagykövetség kötelezte el magát, hogy aláírója, illetve újra aláírója legyen az Európai Unió Sokszínűségi Karta Magyarországnak, annak érdekében, hogy előmozdítsák a sokszínű munkahelyek kialakítását. A vállalatok a Karta aláírásával önkéntesen vállalják, hogy tiszteletben tartják az egyenlő bánásmódot, és konkrét lépéseket tesznek egy sokszínű szervezeti kultúra létrehozása érdekében. Nagy hangsúlyt fektetnek szervezetük irányításában a sokszínűség fenntartására, és biztosítják, hogy ez tükröződjön stratégiájukban, megvalósuljon a humán erőforrás folyamatainak minden aspektusában.

Az ünnepélyes aláírásra a HR Festen került sor a Shell támogatásával. Az Európai Unió és a magyar kormány támogatását is élvező hazai kezdeményezés hazai képviseletét a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) látja el az mtd Tanácsadói Közösséggel együttműködve.

Az elmúlt két évben, a Sokszínűségi Kartát aláíró hazai és multinacionális vállalatok mellett idén új csatlakozókat is köszönthetünk az aláíró ceremónián, mint például a Citi Magyarország, az IKEA, a LeasePlan, a Morgan Stanley, vagy a Telenor Magyarország. Úgy döntöttek, hogy az értékekre, készségekre fókuszálnak tudva, hogy sokszínű munkaerő kulcsfontosságú sikertényező. Számos kötelezettséget vállalnak annak érdekében, hogy a sokszínűség szempontjai mind a rekrutálás, mind pedig a szakmai előremenetel során az üzletvitel részévé váljanak és ezzel példaként szolgáljanak a Magyarországon működő szervezetek számára.

Az Európai Sokszínűségi Karta Magyarország 2018 aláíró vállalatai:

ALD Automotive Magyarország Kft.; Avis Budget Group BSC Kft.; BlackRock Hungary Kft.; BP GBS Europe; British Council Magyarország;  Budapesti Corvinus Egyetem – Gazdálkodástudományi Kar; Charity Hungary Közhasznú Nonprofit Kft.; Coaching Team Kft.; Citi Magyarország; Concorde Értékpapír Zrt.; EATON EMEA Business Service Center; Egis Gyógyszergyár Zrt.; Ericsson Magyarország Kft.; Erste Bank Hungary Zrt.; Hill International Kft.; IBM Magyarországi Kft.; iData Kft.; IKEA Lakberendezési Kft.; InterSearch Hungary / Dr.Pendl & Dr. Piswanger Vezetői Tanácsadó Kft.; Jobsgarden Személyzeti Tanácsadó Kft.; Krauthammer Partners Magyarország Kft.; LeasePlan Hungária Zrt.; Legrand Zrt.; Lexmark International Technology Hungária Kft.; MAVIR Zrt.; MÁV Magyar Államvasutak Zrt.; Magyar Telekom Nyrt.; McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft.; Michelin Hungária Kft.; MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.; Moravcsik Alapítvány; Morgan Stanley Hungary Analytics Ltd.; MVÜK Zrt.; PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft.; Provident Pénzügyi Zrt.; Robert Bosch Kft.; Robert Bosch Elektronika Kft.; Robert Bosch Automotive Steering Kft.; Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.; Robert Bosch Power Tool Kft.; Shell Hungary Zrt.; Telenor Hungary Zrt., Mexikói Nagykövetség

KORÁBBI PROGRAMOK

SOKSZÍNŰSÉG HETE

KLUB ESEMÉNY

WORKSHOP – A szervezeti sokszínűség hatása az üzleti eredményességre