Csatlakozom Jelentkezés eseményre

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Elkerülhetetlen, hogy „férfias eszközökre” váltson a siker érdekében egy női vezető? Egyáltalán miért téma egy jó vezető esetében, hogy ő nő vagy férfi?

május 3 @ 15:00 - 15:30

Nyílt rendezvény

           

Kutatások igazolják és ma már nem is újdonság, hogy a nők éppen olyan sikeres vezetők lehetnek, mint a férfiak. A leggyakoribb pozitívumként az emberi tényező és az empátia fontossága jelenik meg náluk, de éppen ehhez kapcsolódik az egyik leggyakoribb sztereotípia is, mely szerint pont ezek miatt nem tudnak elég határozottak és célratörőek lenni. Hogy helyet kapjanak az asztalnál, a női vezetők gyakran választanak az érvényesüléshez férfias vezetési módszereket. Számít-e a nap végén, hogy így lesznek sikeresek vagy lehetett volna másképpen is csinálni? Mitől működik és hogyan kamatoztatható vezetőként a női energia?

Erről beszélget Gárdus Zsuzsa, a HBLF sokszínűségért felelős elnökségi tagja, a női vezetésű Jobsgarden ügyvezetője Ivanov Katalinnal, a Schneider Electric országos HR vezetőjével, Siliga Tündével, a Schneider Electric gyöngyösi gyárának igazgatójával, valamint Németh Kornéllal, a 90%-ban női munkatársakat foglalkoztató Rossmann egyik ügyvezetőjével.
A téma azért is nagyon aktuális, mert a női döntéshozók jelenlegi 10,5 százalékos arányának – az Európai Unió elvárása alapján – 2026-ra el kellene érnie Magyarországon is a 33 százalékos átlagot.

Időpont: 2023. május 3. 15:00-15:30

Helyszín: Online, Microsoft Teams

CSATLAKOZÁS A MICROSOFT TEAMS FELÜLETÉHEZ


Public event

Research confirms, and it’s no longer news, that women can be just as successful leaders as men. Their human factor and empathy are commonly cited as positive traits, but one of the most common stereotypes is that they cannot be assertive and goal-oriented because of these qualities. To have a seat at the table, female leaders often choose masculine leadership methods to assert themselves. Does it matter at the end of the day if they become successful this way, or could it have been done differently? What makes female energy work, and how can it be used as a leader?

Gárdus Zsuzsa, member of the board responsible for diversity at HBLF and CEO of female-led Jobsgarden, discusses this with Ivanov Katalin, country HR leader of Schneider Electric, Siliga Tünde, director of Schneider Electric’s plant in Gyöngyös, and Németh Kornél, CEOs of Rossmann, a company with 90% female employees. The topic is very relevant because the current proportion of female decision-makers in Hungary, which is 10.5%, is expected by the European Union to reach the average of 33% by 2026.

Részletek

Dátum:
május 3
Időpont:
15:00 - 15:30
Honlap:
https://www.linkedin.com/events/elker-lhetetlen-hogyf-rfiaseszk7056194533172158464/