Sokszínűségi Karta Magyarország sajtómegjelenései

Klubrádió adás Gárduzs Zsuzsával, a HBLF Sokszínűségi Kartáért felelős elnökségi tagjával

Az adás második felében az előítéletek lebontása és a befogadó munkahelyek kialakítása volt a fókuszban, a májusban, szerte az Európai Unióban zajlott Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozat apropóján. Magyarországon immár hatodik alkalommal, az EU Sokszínűségi Kartájának kizárólagos, hivatalos hazai képviselőjeként vett részt a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) a szervezésben. A csatlakozó vállalatok színes programjairól, valamint a jó gyakorlatok megosztásának fontosságáról Gárdus Zsuzsával, a HBLF Sokszínűségi Kartáért felelős elnökségi tagjával beszélgetünk.

Beszédet mondott Istenesné Solti Andrea az EU Sokszínűségi Hónap rendezvényén

A Start Plusz vendége Istenesné Solti Andrea, a Hungarian Business Leaders Forum elnöke.

HBLF Participating in EU Diversity Month for 6th Time

The Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) is participating in the EU Diversity Month, which aims at breaking down prejudices and creating inclusive workplaces, for the sixth time.

Májusi programok a befogadó munkahelyek jegyében – Elindult a Sokszínűségi Hónap

Az Európai Sokszínűségi Hónap célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyen és a társadalomban való sokszínűség és befogadás fontosságára, a nemi, faji, vallási, nemzetiségi vagy bármely más alapú munkahelyi diszkrimináció elkerülésére, a minél inkább egyenlő esélyeken alapuló társadalom és gazdaság kialakítására.

Együtt a sokféleségben

Az EU közel 450 millió különböző történelmi, kulturális, nyelvi hátterű és szokású embernek ad otthont. Az ezredfordulón európaiak ezrei választották az “Együtt a sokféleségben” jelszót az Unió mottójául. Üzenetük egyértelmű: sokszínűségünk elismerése önmagában egyszerűen nem elég.

Az Európai Sokszínűségi Hónap keretében a HBLF számos programot szervez hazánkban

Az előítéletek lebontása és befogadó munkahelyek kialakítása a célja a HBLF EU Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozatnak, amelyhez idén számos nagy hazai vállalat és szervezet is csatlakozott, többek között a TESCO, Telekom, Shell, Diageo, KPMG, Jobsgarden, Jysk, Schneider, Kyndryl, Yettel, CETIN, a Praktiker és még sokan mások is.

Számos nagyvállalat csatlakozott a HBLF - EU Sokszínűségi hónaphoz

A rendezvénysorozat keretében számos rendezvény, workshop és beszélgetés látogatható, online követhető.

Májusi programok a befogadó munkahelyek jegyében – Elindult a Sokszínűségi Hónap

Számos programot szerveznek májusban különböző hazai cégek a HBLF EU Sokszínűségi Hónap keretében, amelynek célja az előítéletek lebontása és a befogadó munkahelyek kialakítása. A rendezvénysorozat az Európai Sokszínűségi Kartán, a 2004-ben elindított kezdeményezésen alapul. Ez az EU munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit népszerűsíti a cégek körében.

HBLF – EU Sokszínűségi Hónap – mutatjuk az eseményeket!

Az előítéletek lebontása és befogadó munkahelyek kialakítása a célja a HBLF EU Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozatának, amelyhez idén is számos nagy hazai vállalat és szervezet is csatlakozott. A cél a sokszínűség elfogadása a munkahelyeken és a társadalomban, illetve az egyenlő esélyeken alapuló társadalom és gazdaság létrehozása. Műtárgyak Éjszakája Fesztivál, gyermekkori szorongásról szóló workshop, I am remarkable workshop és a Női Váltó Fesztivál is csatlakozott a HBLF Sokszínűségi Hónap rendezvényeihez.

A sokszínűségért és a befogadásért kampányolnak

Az előítéletek lebontása és befogadó munkahelyek kialakítása a célja a HBLF EU Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozatnak, amelyhez idén számos nagy hazai vállalat és szervezet is csatlakozott, többek között a TESCO, Telekom, Shell, Diageo, KPMG, Jobsgarden, Jysk, Schneider, Kyndryl, Yettel, CETIN, a Praktiker és még sokan mások is. Az Európai Sokszínűségi Hónap célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyen és a társadalomban való sokszínűség és befogadás fontosságára, arra, hogy elkerüljük a nemi, faji, vallási, nemzetiségi vagy bármely más alapú munkahelyi diszkriminációt és minél inkább egyenlő esélyeken alapuló társadalmat és gazdaságot hozzunk létre. A HBLF EU Sokszínűségi Hónap keretében számos rendezvény, workshop és beszélgetés látogatható, online követhető.

A sokszínűségért és a befogadásért kampányolnak

Az előítéletek lebontása és befogadó munkahelyek kialakítása a célja a HBLF EU Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozatnak, amelyhez idén számos nagy hazai vállalat és szervezet is csatlakozott, többek között a TESCO, Telekom, Shell, Diageo, KPMG, Jobsgarden, Jysk, Schneider, Kyndryl, Yettel, CETIN, a Praktiker és még sokan mások is.

HBLF – EU SOKSZÍNŰSÉGI HÓNAP 2023

Az Európai Sokszínűségi Hónap célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyen és a társadalomban való sokszínűség és befogadás fontosságára.

HBLF – EU Sokszínűségi hónap 2023

Az előítéletek lebontása és befogadó munkahelyek kialakítása a célja a HBLF EU Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozatnak, amelyhez idén számos nagy hazai vállalat és szervezet is csatlakozott, többek között a TESCO, Telekom, Shell, Diageo, KPMG, Jobsgarden, Jysk, Schneider, Kyndryl, Yettel, CETIN, a Praktiker és még sokan mások is.

Kiderült, mi a legnagyobb magyar vállalatok sikerének a titka

A nagy magyar vállalatok vezetői állnak ki a munkahelyi zaklatás és megkülönböztetés ellen. A sikeres vállalatok titkáról Czakó Borbála, a HBLF Tiszteletbeli elnöke és Bodó Teodóra, a HBLF elnökségi tagja meséltek.

„A fenntarthatóságnak fontos része a sokszínű cégkultúra”

A sokszínűség a magyar munkahelyeken is egyre fontosabb téma. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy tavaly hazánkban szervezték a második legtöbb programot a témában az Európai Sokszínűségi Hónap keretein belül. Gárdus Zsuzsa, a Hungarian Business Leaders Forum Sokszínűségért felelős elnökségi tagja joggal büszke az eredményre, hiszen évek óta dolgozik a hazai esélyegyenlőségi kilátások javításáért. Azt mondja, már szerveződnek az idei programok és szerencsére egyre többen veszik észre a sokszínűségben rejlő lehetőségeket, de bőven van még tennivaló ezen a területen.

Háromszor több női vezetőre volna szükség Magyarországon – kampányt indít a HBLF

A Hungarian Business Leaders Forum évek óta kiemelten foglalkozik a vezetők mentorálásával. Idén hatodik alkalommal indítja el a nemzetközi X Mentor Programot. Az egy éves, többszörösen díjnyertes program elsősorban a női vezetők támogatására jött létre angol és magyar nyelven, magyar és külföldi mentorokkal egyaránt. Sőt, ettől az évtől elindul a HBLF Xmentor Executive program is, amely mentoráláson túl workshopokkal támogatja a board szerepre készülő női vezetőket.

Nyolc!

HBLF Nemzetközi X Mentor Program - Dr. Mihalik Judit írása

HBLF Women on Board - A Márkamonitor rádióműsorának mai vendégei Pais Mónika és Juhos Andrea

2023 március 22-én a Márkaépítés 2023 – Neverending Change konferencián egy kerekasztal-beszélgetés is elhangzott a Hungarian Business Leaders Forum szervezettel együttműködésben.

A beszélgetésben a HBLF tagságából Istenesné Solti Andrea, a HBLF elnöke és a Shell Magyarország igazgatságának elnöke, Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója, Pais Mónika, a Diageo Budapest vezérigazgatója és Málnay Levente, az AMC vezérigazgatója vett részt, a beszélgetés moderátora Juhos Andrea, az LHH Magyarország ügyvezető partnere volt. A kerekasztalból most ketten jöttek el egy stúdióbeszélgetésre.

„Kínáltak már pozíciót csak azért, mert nő vagyok, fel is álltam”

Hamarosan több mint háromszor annyi nő ülhet a magyar tőzsdei cégek igazgatótanácsában, mint most. Ezt a változást ugyan az Európai Unió is kikényszeríti, viszont vannak olyan nagyvállalatok, amelyek már most jó példával szolgálhatnak a többi cégnek. A Forbes Power Women’s Summiton két vezérigazgató beszélgetett arról, hogyan lehet ezt megvalósítani.

Több tőzsdén jegyzett magyar cég is vállalta, hogy náluk 2026-ra 33 százalék lesz a vezető pozíciókban a nők aránya

Március 8-án szerte a világban nagyobb figyelmet kapnak a nők az év többi napjához képest. A nyugati társadalmakban a nők jogai, megbecsültsége, karrier lehetőségei sokat változtak az elmúlt évtizedekben. Magyarországon tíz vezetőből azonban még mindig csak egy nő. A „Vállalatvezetők az egyensúlyért” kezdeményezés célja az, hogy három év múlva tíz vezetőből már legalább három nő legyen.

Az AMC Networks bemutatja: Fókuszban a női vezetők

Négy nő, akik hosszú évek óta nagyvállalatokat, vagy saját céget vezetnek, nemzetközi szervezetekben dolgoznak, és nőként nőket mentorálnak. Nagyívű pályát futottak be, ami persze nem volt könnyű, azért is mert erős vezetőként gyakran illették őket negatív jelzőkkel. Tapasztalatairól vall Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary Zrt. Country Chairje, valamint a Hungarian Business Leaders Forum elnöke, Czakó Borbála, a HBLF tiszteletbeli elnöke, Csisztu Zsusza, a Nemzetközi sportújságírók szövetségének alelnöke és D. Tóth Kriszta, a WMN alapító-főszerkesztője.

Az AMC Networks bemutatja: Fókuszban a női vezetők

Két nemzetközi nagyvállalat. Az egyik a SPAR, melynek csak Magyarországon, több mint 600 üzlete van. A másik az AMC Networks International, ami a régióban 34 tematikus csatornát működtet. Csak a JimJam műsoraival világszerte több, mint 100 millió családhoz jut el. Két vezető, Heiszler Gabriella a SPAR Magyarország elnök-ügyvezetője és Málnay B. Levente, az AMC Central és Northern Europe vezérigazgatója. Mindketten csatlakoztak a Hungarian Business Leaders Fórum Vállalatvezetők az egyensúlyért nevű programjához, melynek célja, hogy az Európai Parlament irányelve szerint 2026-ra a tőzsdei cégek igazgatói pozícióinak legalább 33 százaléka itthon is nő legyen.

Háromszorosára növelnék a női vezetők arányát

Tizenkét cég hazai első számú vállalatvezetőivel indít figyelemfelhívó programot a Hungarian Business Leaders Forum. A “Vállalatvezetők az egyensúlyért” elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a női döntéshozók jelenlegi, 10,5 százalékos aránya hazánkban növekedjen és 2026-ra elérje az uniós szinten elvárt, minimum 33 százalékot.

„Háromszor több női vezetőre volna szükség Magyarországon” – vállalatvezetők közreműködésével kampányt indít a HBLF

Tizenkét cég, köztük médiavállalkozások első számú vállalatvezetőivel indít figyelemfelhívó programot a Hungarian Business Leaders Forum. A „Vállalatvezetők az egyensúlyért” elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a női döntéshozók jelenlegi, 10,5 százalékos aránya hazánkban növekedjen és 2026-ra elérje az uniós szinten elvárt, minimum 33 százalékot.

HÁROMSZOR TÖBB NŐI VEZETŐRE VOLNA SZÜKSÉG MAGYARORSZÁGON

Tizenkét cég hazai első számú vállalatvezetőjével indít figyelemfelhívó programot a Hungarian Business Leaders Forum. A “Vállalatvezetők az egyensúlyért” elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a női döntéshozók jelenlegi, 10,5 százalékos aránya 2026-ra itthon is elérje az uniós szinten elvárt, minimum 33 százalékot.

Háromszor több női vezetőre volna szükség Magyarországon

Tizenkét cég hazai első számú vállalatvezetőivel indít figyelemfelhívó programot a Hungarian Business Leaders Forum. A ″Vállalatvezetők az egyensúlyért″ elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a női döntéshozók jelenlegi, 10,5 százalékos aránya hazánkban növekedjen és 2026-ra elérje az uniós szinten elvárt, minimum 33 százalékot.

Háromszor több női vezetőre volna szükség Magyarországon

Tizenkét cég hazai első számú vállalatvezetőivel indít figyelemfelhívó programot a Hungarian Business Leaders Forum. A “Vállalatvezetők az egyensúlyért” elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a női döntéshozók jelenlegi, 10,5 százalékos aránya hazánkban növekedjen és 2026-ra elérje az uniós szinten elvárt, minimum 33 százalékot.

“VÁLLALATVEZETŐK AZ EGYENSÚLYÉRT” NÉVEN INDÍT KAMPÁNYT A HBLF

Tizenkét cég hazai első számú vállalatvezetőivel indít figyelemfelhívó programot a Hungarian Business Leaders Forum.

Nagyon alacsony a nők aránya a vezetők körében Magyarországon - kampány indul a változásért

Tizenkét cég hazai első számú vállalatvezetőivel indít figyelemfelhívó programot a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF). A “Vállalatvezetők az egyensúlyért” elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a női döntéshozók jelenlegi, 10,5 százalékos aránya hazánkban növekedjen és 2026-ra elérje az uniós szinten elvárt, minimum 33 százalékot.

Az Európai Parlament 2022-es irányelve szerint az igazgatói pozíciók legalább 33 százalékát nőknek kellene betöltenie, ehhez képest Magyarországon azonban továbbra is kiemelkedően alacsony a női vezetők aránya.

Háromszor több női vezetőre volna szükség Magyarországon

A női döntéshozók aránya hazákban jelenleg 10,5 százalék, ez az uniós átlagtól jócskán elmarad. Tizenkét hazai cég vállalatvezetőivel indított figyelemfelhívó programot a HBLF„Vállalatvezetők az egyensúlyért” névvel, hogy a női döntéshozók aránya 2026-ra elérje az uniós szinten elvárt, minimum 33 százalékot. A kampányról Pais Mónika és Rózsai Rezső vezérigazgatók beszéltek.

„Vállalatvezetők az egyensúlyért” néven indít kampányt a HBLF

A Start Plusz vendégei Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary Zrt. Country Chairje, valamint a Hungarian Business Leaders Forum elnöke és dr. Szászi István, a Bosch csoport vezetője Magyarországon és az Adria régióban.

Ikea, Citi, Praktiker, MVÜK, Marquard, Juhos Andrea: sokszínűségi programokat és vezetőket díjazott a HBLF

Összesen hat projektet/vezetőt ismert el Sokszínűségi díjával a Hungarian Business Leaders Forum. Kis és középvállalati kategóriában az MVÜK (Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége) kapta meg az elismerést. Különdíjban részesült a Marquard Group médiakampányával. A nagyvállalati rövid távú projekt díját a Praktiker kapta, a hosszú távú projektet megosztva az IKEA és a Citi. Míg a leadership kategóriában Juhos Andreát tüntette ki a zsűri a HBLF évzáró ünnepségén.

Sikeresen zárta az évet a Hungarian Business Leaders Forum

Eseménydús volt az idei év a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) és tagvállalatai számára, amely idén ünnepelte kerek évfordulóját, fennállásának 30. évét.

Az évzáró eseményen a HBLF tagvállalatainak képviselői, a HBLF-EU Sokszínűségi Karta aláírók képviselői, a Sokszínűségi díjra pályázó cégek képviselői, valamint a meghívott partnerek vettek részt, közel 120 fő.

Cégek sokszínű programjait díjazta a HBLF

A női vezetők arányának növelésére készített kutatással és cselekvési programmal, az ukrajnai háború okozta menekültválság kihívásaira adott válaszokkal, autizmussal érintett kollégáknak kialakított programokkal pályáztak és nyertek idén a cégek a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) Sokszínűségért díjára. Mutatjuk a díjazottakat.

HBLF ÉVZÁRÓ, SOKSZÍNŰSÉGI KARTA ALÁÍRÓ ÉS SOKSZÍNŰSÉGI DÍJKIOSZTÓ ÜNNEPSÉG 2022

2022 izgalmas és eseménydús év volt a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) és tagvállalatai számára, mely idén ünnepelte kerek évfordulóját, fennállásának 30. évét.

A HBLF 2022 ÉVZÁRÓ eseményén a HBLF tagvállalatinak képviselői, a HBLF- EU Sokszínűségi Karta aláírók képviselői, a Sokszínűségi díjra pályázó cégek képviselői, valamint a HBLF meghívott Partnerei vettek részt, közel 120 fő.

Még mindig nem az 50 az új 30: jelen van az életkor alapú előítélet az álláspiacon

Van még bőven teendő az életkori diszkriminációval szemben, különösen az álláskeresői piacon, derült ki a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) Gothárdi Ibolya, HBLF elnökségi tagja által vezetett HR műhelyének nyilvános beszélgetésén.

KEVÉS A NŐI VEZETŐ:SZEMLÉLETVÁLTÁSRA, TÁMOGATÁSRA VAN SZÜKSÉG A VÁLTOZÁSHOZ / TV2 MOKKA / 2022.07.04.

A sokszínűségi hónapról és a nők helyzetéről kérdezték a TV2 Mokka műsorában a HBLF elnökét, Istenesné Solti Andreát és a HBLF elnökségi tagját, Gárdus Zsuzsát.

Spirit FM - Bistro Lampé Ágnessel - Czakó Borbála és Solti Andrea - 2022.05.17.

Spirit FM - Bistro
Lampé Ágnes beszélget Czakó Borbálával és Solti Andreával a Sokszínűségi Hónapról, a nőszerepekről.

May full of diversity organized by HBLF and its partners 2022.06.23. bbj.hu

Women leaders, employment of people with disabilities, the mental health of employees, and further topics are covered by this year’s EU Diversity Month’s 56 programs in Hungary. The Diversity Month, organized in several countries joining the European Diversity Charter was a great success in Hungary, coordinated by the Hungarian Business Leaders Forum.

Együtt erősebbek vagyunk - számos eseményt rendeztek a májusi Sokszínűségi Hónapban 2022.06.21. noivalto.hu

A HBLF Sokszínűségi Karta aláírói a befogadó munkahelyek építését tűzték ki célul, így a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) is, amelynek együttműködői partnerei közül 35 cég, illetve vállalat határozta el, hogy 2022-ben, a májsui Sokszínűségi Hónapban különböző diverzitás és inkluzivitás aktivitást szervez.

Női témák a fókuszban — Sokszínűségi Hónap 2022.06.13. nlc.hu

A Hungarian Business Leaders Fórum (HBLF) és az általa alapított Magyar Sokszínűségi Karta kezdeményezésére idén is megrendezésre került a májusi EU Sokszínűségi Hónap. Ennek keretében a vállalatok, nonprofit szervezetek, egyetemek által számos eseményre került sor a befogadás, egyenlő bánásmód és a sokszínűség jegyében.

A sokszínűség mellett áll ki Fashion Awards Hungary gálája 2022.05.07. Humen Online

A május a sokszínűség hónapja – az Európai Unió ezzel hívja fel a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Fashion Awards Hungary is, és a szervezők idén azt kérik a gála vendégeitől és résztvevőitől, hogy a ruházatukon jelezzék és fejezzék ki támogatásukat a sokszínűség mellett.

ORVOSOKRA, ÁLLATORVOSOKRA, GYÓGYSZERÉSZEKRE SZÜKSÉG VAN, MÉGIS NAGY PROBLÉMÁK VANNAK A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS OKTATÁSBAN 2022.05.09. wmn.hu

em új keletű probléma, hogy a lányokat nehéz matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai (MTMI) pályára terelni, a helyzet azonban ma már nem csupán őket érinti, hanem általánosan megfigyelhető, nemtől függetlenül.

Pont a hátrányos helyzetű iskolákba kellenének a legjobb tanárok 2022.05.04. g7.hu

Három oktatással foglalkozó szakember, egy soltvadkerti tanár, egy orvosi egyetemre készülő diák és egy nagy cég felzárkóztatási programjának felelőse beszélgettek a szegényebb kistelepülések iskoláiról és a lányok természettudományos érdeklődésének fenntartásáról.

Lélegeztetőgépen a hazai kémiaoktatás 2022.05.03. vg.hu

Matematikaszakos pedagógusból 43 százalékos hiány van, és a természettudományos tárgyak körében is markáns a pedagógushiány – mondta Németh Szilvia oktatáskutató, a T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ ügyvezetője a Szabó Szabolcs Alapítvány által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

HBLF Nemzetközi X Mentor Program 2022.05.17. ATV

A Start Plusz vendégei Solti Andrea, a HBLF elnöke, a Shell Magyarország Igazgatóságának elnöke és Czakó Borbála, a HBLF Nőfórum elnöke, korábbi Londoni Nagykövet.

MUNKAHELYI LMBTQ PROGRAMOK ITTHON – PODCAST A SOKSZÍNŰSÉGI HÓNAP KERETÉBEN 2022.05.27. dajer.hu

A Ti munkahelyeteken létezik Safe Space? A biztonságos tér kifejezés azokra a helyekre utal, amelyek szándékuk szerint mentesek az elfogultságtól, konfliktusoktól, kritikáktól vagy potenciálisan fenyegető cselekedetektől, azaz például bármilyen diszkriminációtól vagy abúzustól. Az LMBTQ közösséghez tartozó, Írországban élt egyetemi oktató egyenesen szakadékról beszél, amikor a kinti tapasztalataira gondol és azt összeveti azzal, ahogyan itthon érzi magát a munkahelyén.

2022. MÁJUS – EU Sokszínűségű Hónap 2022.05.01. vgd.hu

A VGD Hungary felelős munkaadóként kiáll az egyenlő bánásmód mellett, olyan munkahelyi kultúrát biztosítva, amelyben minden munkatársa számára egyenlő esélyeket teremt a fejlődésre és támogatja az egyéni és közös sikerek elérését is.

Elismerésre méltó vagy. Beszélj erről nyíltan és bátran másoknak is! 2022.05.01. mybestself.training

Az #IamRemarkable a Google kezdeményezése, a célja nők és más alulreprezentált csoportok támogatása abban, hogy bátran és nyitottan legyenek képesek megosztani érdemeiket és elért eredményeiket a munkahelyen és a magánéletben is. A kezdeményezés honlapja: g.co/IamRemarkable

Corvinus Science Shopos kávézás – a sokszínűségért 2022.05.24. uni-corvinus.hu

Május a sokszínűség hónapja - ennek jegyében hívjuk kávézásra egyetemi kollégáinkat.

MIT AKAR ÉS MIRE KÉPES AZ INKLUZÍV MARKETING? – PODCAST A SOKSZÍNŰSÉGI HÓNAP KERETÉBEN 2022.05.20. dajer.hu

A söröző nő képe mára már simán ingerküszöb alatt van, de egy ázsiai ember szerepeltetése riadalmat keltett még az ügyfélnél – meséli a reklámügynökségi szakember. Roma emberek – akik itt élnek köztünk – nemigen fedezhetők fel a reklámokban, és emlékszünk rá, hogy itthon mekkora botrányt okozott a Coca Cola LMBTQ mozgalom melletti kiállása és reklámja? Vajon hogyan dől el és min múlik az, hogy egy cég vagy egy márka hogyan kezeli a kor-és generációs kérdéseket, a fizikai és mentális egészségügyi hendikeppel élőket, az etnikumokat, a nemek közti különbségeket, a szexuális orientációkat, illetve a vallási/világnézeti sokszínűséget?

2022. májusa az „Európai Sokszínűségi Hónapja”, amihez idén csatlakozik a Fashion Awards Hungary is. 2022.05.01. fashionawards.hu

Ezúton is szeretnénk tájékoztatni a Fashion Awards Hungary követőit, hogy csatlakozunk ehhez az európai programhoz és meghirdetjük annak üzenetét és büszkén képviseljük értékeit. Bővebben lásd itt: https://sokszinusegikarta.hu/hu/sokszinusegi-honap-2022

Tegyünk a munkahelyi diszkrimináció ellen! — Erről szól a Sokszínűségi Hónap - Női váltó 2022.05.18. Propeller.hu

Az előítéletek lebontása és befogadó munkahelyek kialakítása a célja a Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozatnak, amelyhez idén számos nagy hazai vállalat és cég is csatlakozott, többek között az IBM D&I, a Praktiker, a Jobsgarden, a BP, az EON és az AGCO is. Az esemény célja, hogy elkerüljük a nemi, faji, vallási, nemzetiségi vagy bármely más alapú munkahelyi diszkriminációt és minél inkább egyenlő esélyeken alapuló társadalmat és gazdaságot hozzunk létre. Hátránnyal indulni egy interjúbeszélgetésen vagy előléptetéskor sokak számára ismerős lehet. Leginkább a nők és a megváltozott munkaképességűek érintettek ebben, akiknek negatívan megkülönböztetett munkaerőpiaci helyzetéről gyakran halhattunk az elmúlt években.

EU sokszínűségi hónap – vegyen részt az eseményeken

A BCSDH kiemelten fontosnak tartja a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságát. Ezért támogatja a tagvállalatok arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki.

Tegyünk a munkahelyi diszkrimináció ellen! — Erről szól a Sokszínűségi Hónap 2022.05.17. noivalto.hu

Az előítéletek lebontása és befogadó munkahelyek kialakítása a célja a Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozatnak, amelyhez idén számos nagy hazai vállalat és cég is csatlakozott, többek között az IBM D&I, a Praktiker, a Jobsgarden, a BP, az EON és az AGCO is. Az esemény célja, hogy elkerüljük a nemi, faji, vallási, nemzetiségi vagy bármely más alapú munkahelyi diszkriminációt és minél inkább egyenlő esélyeken alapuló társadalmat és gazdaságot hozzunk létre.

A VÁLLALATI BRAND FORMÁLÓ RÉSZE LEHET AZ INKLUZIVITÁS 2022.05.05. onbrands.hu

Az előítéletek lebontása és befogadó munkahelyek kialakítása a célja a Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozatnak, amelyhez idén számos nagy hazai vállalat is csatlakozott, többek között az Ald Automotive, Avis, Bridgestone, BP, Coaching Team, Concorde, E.ON IBM, IFUA, JobsGarden, KPMG, Legrand, MVÜK, Praktiker, Queritius, Shell.

Eltűnhet az üvegplafon? — Változások a munkahelyi környezetekben 2022.05.03. Marie Claire

Az előítéletek lebontása és befogadó munkahelyek kialakítása a célja a Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozatnak, amelyhez idén számos nagy hazai vállalat is csatlakozott, többek között az Ald Automotive, Avis, Bridgestone, BP, Coaching Team, Concorde, IBM, IFUA, JobsGarden, KPMG, Legrand, MVÜK, Praktiker, Queritius, Shell. Az esemény célja, hogy elkerüljük a nemi, faji, vallási, nemzetiségi vagy bármely más alapú munkahelyi diszkriminációt és minél inkább egyenlő esélyeken alapuló társadalmat és gazdaságot hozzunk létre.

Ismét indul a díjnyertes HBLF Nemzetközi X Mentor Program 2022.04.11. behaviour.hu

Ötödik alkalommal indul a HBLF díjnyertes, nemzetközi, 1 éves X Mentor Programja, melynek célja a női vezetők támogatása. Ma Magyarországon a TOP 50 legnagyobb árbevételű vállalatnál mindössze 8% a női CEO-k aránya.

Egység a sokféleségben – Mi az Európai Sokszínűségi Karta Magyarország? 2022.05.17. Klub Rádió

A kezdeményezés tagjai tiszteletben tartják a munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveket. Erről és a májusban zajló Sokszínűségi hónapról is beszélt Gárdus Zsuzsa, a Sokszínűségi Karta elnökségi tagja a Reggeli gyorsban.

EU Sokszínűségi Hónap 2022.05.01. gtk.uni-pannon.hu

Izgalmas, ingyenes szakmai rendezvényeket ajánlunk a figyelmetekbe májusban, melyek a Hungarian Business Leaders Forum gondozásában, az EU Sokszínűségi Hónap keretében valósulnak meg.

SPÁJZ (2020. 05. 25. 09:00 – 11:59)

Hogyan haladnak a világcégek hazai nagyvállalatai a társadalmi felelősségvállalás céljainak elérésében? Hogy vesznek részt a női vezetők az üzleti világban, és miért fontos egy multinak, hogy segítse a hátrányos helyzetű gyerekeket?

Nő a nők szerepe az energiaiparban

A nemzetközi energiacégek egyik legnagyobb ereje épp abban rejlik, hogy sokféle kultúra, sokféle megközelítés adódik össze egy feladat megoldásakor – emelték ki a Sokszínűség Hete rendezvénysorozat keretében megrendezett online beszélgetés résztvevői.

Digitális platformokra költözött idén a HBLF sokszínűség hete

A Start Plusz vendége Czakó Borbála elnök, Hungarian Business Leaders Forum.

Válságállóbbak a cégek, ha nők is vannak a vezetésben

Azt már nem egy kutatás bizonyította, hogy a sokszínű cégek jövedelmezőbbek, sőt a válságokat is sikeresebben vészelik át. Bár számos előrelépés történt ebben a tekintetben az elmúlt években, de még van hová fejlődni. Ezért nem véletlen, hogy a nemek egyenlősége és aránya volt az egyik fő témája a most zajló Sokszínűségi Hétnek.

Interjú Czakó Borbálával a Klubrádióban

Interjú Czakó Borbálával a Klubrádió Szerepvállalás című műsorában a HBLF Üzleti Élet a Sokszínűségért Díjról

Ma kezdődik a Sokszínűség Hete

Az EU és a magyar kormány támogatásával a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) 16 ingyenes online programot szervez a sokszínű munkahelyek népszerűsítésére.

www.szakszervezetek.hu

Még mindig meglepődnek, ha egy nő a vezérigazgató

Marketing&Media Online

Magyar cégek a sokszínűség mellett

Interjú Czakó Borbálával a HBLF elnökével

Czakó Borbála, a HBLF elnöke a sokszínűség és egyenlőség témájáról beszélgetett Imre Lőrinccel a Sokszínűség Hét alkalmából.