Sokszínűségi Karta Magyarország sajtómegjelenései

KEVÉS A NŐI VEZETŐ:SZEMLÉLETVÁLTÁSRA, TÁMOGATÁSRA VAN SZÜKSÉG A VÁLTOZÁSHOZ / TV2 MOKKA / 2022.07.04.

A sokszínűségi hónapról és a nők helyzetéről kérdezték a TV2 Mokka műsorában a HBLF elnökét, Istenesné Solti Andreát és a HBLF elnökségi tagját, Gárdus Zsuzsát.

Spirit FM - Bistro Lampé Ágnessel - Czakó Borbála és Solti Andrea - 2022.05.17.

Spirit FM - Bistro
Lampé Ágnes beszélget Czakó Borbálával és Solti Andreával a Sokszínűségi Hónapról, a nőszerepekről.

May full of diversity organized by HBLF and its partners 2022.06.23. bbj.hu

Women leaders, employment of people with disabilities, the mental health of employees, and further topics are covered by this year’s EU Diversity Month’s 56 programs in Hungary. The Diversity Month, organized in several countries joining the European Diversity Charter was a great success in Hungary, coordinated by the Hungarian Business Leaders Forum.

Együtt erősebbek vagyunk - számos eseményt rendeztek a májusi Sokszínűségi Hónapban 2022.06.21. noivalto.hu

A HBLF Sokszínűségi Karta aláírói a befogadó munkahelyek építését tűzték ki célul, így a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) is, amelynek együttműködői partnerei közül 35 cég, illetve vállalat határozta el, hogy 2022-ben, a májsui Sokszínűségi Hónapban különböző diverzitás és inkluzivitás aktivitást szervez.

Női témák a fókuszban — Sokszínűségi Hónap 2022.06.13. nlc.hu

A Hungarian Business Leaders Fórum (HBLF) és az általa alapított Magyar Sokszínűségi Karta kezdeményezésére idén is megrendezésre került a májusi EU Sokszínűségi Hónap. Ennek keretében a vállalatok, nonprofit szervezetek, egyetemek által számos eseményre került sor a befogadás, egyenlő bánásmód és a sokszínűség jegyében.

A sokszínűség mellett áll ki Fashion Awards Hungary gálája 2022.05.07. Humen Online

A május a sokszínűség hónapja – az Európai Unió ezzel hívja fel a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Fashion Awards Hungary is, és a szervezők idén azt kérik a gála vendégeitől és résztvevőitől, hogy a ruházatukon jelezzék és fejezzék ki támogatásukat a sokszínűség mellett.

ORVOSOKRA, ÁLLATORVOSOKRA, GYÓGYSZERÉSZEKRE SZÜKSÉG VAN, MÉGIS NAGY PROBLÉMÁK VANNAK A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS OKTATÁSBAN 2022.05.09. wmn.hu

em új keletű probléma, hogy a lányokat nehéz matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai (MTMI) pályára terelni, a helyzet azonban ma már nem csupán őket érinti, hanem általánosan megfigyelhető, nemtől függetlenül.

Pont a hátrányos helyzetű iskolákba kellenének a legjobb tanárok 2022.05.04. g7.hu

Három oktatással foglalkozó szakember, egy soltvadkerti tanár, egy orvosi egyetemre készülő diák és egy nagy cég felzárkóztatási programjának felelőse beszélgettek a szegényebb kistelepülések iskoláiról és a lányok természettudományos érdeklődésének fenntartásáról.

Lélegeztetőgépen a hazai kémiaoktatás 2022.05.03. vg.hu

Matematikaszakos pedagógusból 43 százalékos hiány van, és a természettudományos tárgyak körében is markáns a pedagógushiány – mondta Németh Szilvia oktatáskutató, a T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ ügyvezetője a Szabó Szabolcs Alapítvány által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

HBLF Nemzetközi X Mentor Program 2022.05.17. ATV

A Start Plusz vendégei Solti Andrea, a HBLF elnöke, a Shell Magyarország Igazgatóságának elnöke és Czakó Borbála, a HBLF Nőfórum elnöke, korábbi Londoni Nagykövet.

MUNKAHELYI LMBTQ PROGRAMOK ITTHON – PODCAST A SOKSZÍNŰSÉGI HÓNAP KERETÉBEN 2022.05.27. dajer.hu

A Ti munkahelyeteken létezik Safe Space? A biztonságos tér kifejezés azokra a helyekre utal, amelyek szándékuk szerint mentesek az elfogultságtól, konfliktusoktól, kritikáktól vagy potenciálisan fenyegető cselekedetektől, azaz például bármilyen diszkriminációtól vagy abúzustól. Az LMBTQ közösséghez tartozó, Írországban élt egyetemi oktató egyenesen szakadékról beszél, amikor a kinti tapasztalataira gondol és azt összeveti azzal, ahogyan itthon érzi magát a munkahelyén.

2022. MÁJUS – EU Sokszínűségű Hónap 2022.05.01. vgd.hu

A VGD Hungary felelős munkaadóként kiáll az egyenlő bánásmód mellett, olyan munkahelyi kultúrát biztosítva, amelyben minden munkatársa számára egyenlő esélyeket teremt a fejlődésre és támogatja az egyéni és közös sikerek elérését is.

Elismerésre méltó vagy. Beszélj erről nyíltan és bátran másoknak is! 2022.05.01. mybestself.training

Az #IamRemarkable a Google kezdeményezése, a célja nők és más alulreprezentált csoportok támogatása abban, hogy bátran és nyitottan legyenek képesek megosztani érdemeiket és elért eredményeiket a munkahelyen és a magánéletben is. A kezdeményezés honlapja: g.co/IamRemarkable

Corvinus Science Shopos kávézás – a sokszínűségért 2022.05.24. uni-corvinus.hu

Május a sokszínűség hónapja - ennek jegyében hívjuk kávézásra egyetemi kollégáinkat.

MIT AKAR ÉS MIRE KÉPES AZ INKLUZÍV MARKETING? – PODCAST A SOKSZÍNŰSÉGI HÓNAP KERETÉBEN 2022.05.20. dajer.hu

A söröző nő képe mára már simán ingerküszöb alatt van, de egy ázsiai ember szerepeltetése riadalmat keltett még az ügyfélnél – meséli a reklámügynökségi szakember. Roma emberek – akik itt élnek köztünk – nemigen fedezhetők fel a reklámokban, és emlékszünk rá, hogy itthon mekkora botrányt okozott a Coca Cola LMBTQ mozgalom melletti kiállása és reklámja? Vajon hogyan dől el és min múlik az, hogy egy cég vagy egy márka hogyan kezeli a kor-és generációs kérdéseket, a fizikai és mentális egészségügyi hendikeppel élőket, az etnikumokat, a nemek közti különbségeket, a szexuális orientációkat, illetve a vallási/világnézeti sokszínűséget?

2022. májusa az „Európai Sokszínűségi Hónapja”, amihez idén csatlakozik a Fashion Awards Hungary is. 2022.05.01. fashionawards.hu

Ezúton is szeretnénk tájékoztatni a Fashion Awards Hungary követőit, hogy csatlakozunk ehhez az európai programhoz és meghirdetjük annak üzenetét és büszkén képviseljük értékeit. Bővebben lásd itt: https://sokszinusegikarta.hu/hu/sokszinusegi-honap-2022

Tegyünk a munkahelyi diszkrimináció ellen! — Erről szól a Sokszínűségi Hónap - Női váltó 2022.05.18. Propeller.hu

Az előítéletek lebontása és befogadó munkahelyek kialakítása a célja a Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozatnak, amelyhez idén számos nagy hazai vállalat és cég is csatlakozott, többek között az IBM D&I, a Praktiker, a Jobsgarden, a BP, az EON és az AGCO is. Az esemény célja, hogy elkerüljük a nemi, faji, vallási, nemzetiségi vagy bármely más alapú munkahelyi diszkriminációt és minél inkább egyenlő esélyeken alapuló társadalmat és gazdaságot hozzunk létre. Hátránnyal indulni egy interjúbeszélgetésen vagy előléptetéskor sokak számára ismerős lehet. Leginkább a nők és a megváltozott munkaképességűek érintettek ebben, akiknek negatívan megkülönböztetett munkaerőpiaci helyzetéről gyakran halhattunk az elmúlt években.

EU sokszínűségi hónap – vegyen részt az eseményeken

A BCSDH kiemelten fontosnak tartja a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságát. Ezért támogatja a tagvállalatok arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki.

Tegyünk a munkahelyi diszkrimináció ellen! — Erről szól a Sokszínűségi Hónap 2022.05.17. noivalto.hu

Az előítéletek lebontása és befogadó munkahelyek kialakítása a célja a Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozatnak, amelyhez idén számos nagy hazai vállalat és cég is csatlakozott, többek között az IBM D&I, a Praktiker, a Jobsgarden, a BP, az EON és az AGCO is. Az esemény célja, hogy elkerüljük a nemi, faji, vallási, nemzetiségi vagy bármely más alapú munkahelyi diszkriminációt és minél inkább egyenlő esélyeken alapuló társadalmat és gazdaságot hozzunk létre.

A VÁLLALATI BRAND FORMÁLÓ RÉSZE LEHET AZ INKLUZIVITÁS 2022.05.05. onbrands.hu

Az előítéletek lebontása és befogadó munkahelyek kialakítása a célja a Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozatnak, amelyhez idén számos nagy hazai vállalat is csatlakozott, többek között az Ald Automotive, Avis, Bridgestone, BP, Coaching Team, Concorde, E.ON IBM, IFUA, JobsGarden, KPMG, Legrand, MVÜK, Praktiker, Queritius, Shell.

Eltűnhet az üvegplafon? — Változások a munkahelyi környezetekben 2022.05.03. Marie Claire

Az előítéletek lebontása és befogadó munkahelyek kialakítása a célja a Sokszínűségi Hónap rendezvénysorozatnak, amelyhez idén számos nagy hazai vállalat is csatlakozott, többek között az Ald Automotive, Avis, Bridgestone, BP, Coaching Team, Concorde, IBM, IFUA, JobsGarden, KPMG, Legrand, MVÜK, Praktiker, Queritius, Shell. Az esemény célja, hogy elkerüljük a nemi, faji, vallási, nemzetiségi vagy bármely más alapú munkahelyi diszkriminációt és minél inkább egyenlő esélyeken alapuló társadalmat és gazdaságot hozzunk létre.

Ismét indul a díjnyertes HBLF Nemzetközi X Mentor Program 2022.04.11. behaviour.hu

Ötödik alkalommal indul a HBLF díjnyertes, nemzetközi, 1 éves X Mentor Programja, melynek célja a női vezetők támogatása. Ma Magyarországon a TOP 50 legnagyobb árbevételű vállalatnál mindössze 8% a női CEO-k aránya.

Egység a sokféleségben – Mi az Európai Sokszínűségi Karta Magyarország? 2022.05.17. Klub Rádió

A kezdeményezés tagjai tiszteletben tartják a munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveket. Erről és a májusban zajló Sokszínűségi hónapról is beszélt Gárdus Zsuzsa, a Sokszínűségi Karta elnökségi tagja a Reggeli gyorsban.

EU Sokszínűségi Hónap 2022.05.01. gtk.uni-pannon.hu

Izgalmas, ingyenes szakmai rendezvényeket ajánlunk a figyelmetekbe májusban, melyek a Hungarian Business Leaders Forum gondozásában, az EU Sokszínűségi Hónap keretében valósulnak meg.

SPÁJZ (2020. 05. 25. 09:00 – 11:59)

Hogyan haladnak a világcégek hazai nagyvállalatai a társadalmi felelősségvállalás céljainak elérésében? Hogy vesznek részt a női vezetők az üzleti világban, és miért fontos egy multinak, hogy segítse a hátrányos helyzetű gyerekeket?

Nő a nők szerepe az energiaiparban

A nemzetközi energiacégek egyik legnagyobb ereje épp abban rejlik, hogy sokféle kultúra, sokféle megközelítés adódik össze egy feladat megoldásakor – emelték ki a Sokszínűség Hete rendezvénysorozat keretében megrendezett online beszélgetés résztvevői.

Digitális platformokra költözött idén a HBLF sokszínűség hete

A Start Plusz vendége Czakó Borbála elnök, Hungarian Business Leaders Forum.

Válságállóbbak a cégek, ha nők is vannak a vezetésben

Azt már nem egy kutatás bizonyította, hogy a sokszínű cégek jövedelmezőbbek, sőt a válságokat is sikeresebben vészelik át. Bár számos előrelépés történt ebben a tekintetben az elmúlt években, de még van hová fejlődni. Ezért nem véletlen, hogy a nemek egyenlősége és aránya volt az egyik fő témája a most zajló Sokszínűségi Hétnek.

Interjú Czakó Borbálával a Klubrádióban

Interjú Czakó Borbálával a Klubrádió Szerepvállalás című műsorában a HBLF Üzleti Élet a Sokszínűségért Díjról

Ma kezdődik a Sokszínűség Hete

Az EU és a magyar kormány támogatásával a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) 16 ingyenes online programot szervez a sokszínű munkahelyek népszerűsítésére.

www.szakszervezetek.hu

Még mindig meglepődnek, ha egy nő a vezérigazgató

Marketing&Media Online

Magyar cégek a sokszínűség mellett

Interjú Czakó Borbálával a HBLF elnökével

Czakó Borbála, a HBLF elnöke a sokszínűség és egyenlőség témájáról beszélgetett Imre Lőrinccel a Sokszínűség Hét alkalmából.