Karta aláírók sajtómegjelenései

Board diversity, Inclusion boosts business resilience 2022.06.03. BBJ

Diversity on boards of directors and decision-making bodies to steer businesses is essential to ensure that companies are resilient, even among the most challenging business and economic circumstances.

Autista fiatalok műveiből inspirálódtak a képzőművészek 2022.05.19. RTL Klub Fókusz

Színes, izgalmas alkotások váltják egymást a kis galéria falán. Autista fiatalok rajzai és képzőművészek alkotásai, egyik a másik nélkül nem is jött volna most létre. Az alkotásokra az Autistic Art honlapján lehet licitálni. A befolyt összegből pedig egyszerre támogatják az autista emberek lakóotthonait és a fiatal kortárs művészeket.

Feltörekvő képzőművészek és autista alkotók munkáiból nyílt kiállítás 2022.05.19. TV2 Mokka

Egy közös kiállítást és online aukciót szervezett az Autistic Art Alapítvány és a Youngart a feltörekvő magyar művészek és a tehetséges autista alkotók munkáiból.

„Tökéletesen más, másként tökéletes”: a Youngart és az Autistic Art közös online aukciója és kiállítása 2022.05.17. Lakáskultúra.hu

Különleges, online aukcióval egybekötött kiállítás született a Youngart Online Galéria és az Autistic Art Alapítvány összefogásában. Képzőművészek és autista fiatalok alkotásain keresztül mutatja meg, hogy a művészet összeköt bennünket, és lehetőséget teremt a kapcsolódásra. A végeredmény pedig, bár gyakran tökéletesen más, mindig tökéletes. Másként tökéletes.

„TÖKÉLETESEN MÁS, MÁSKÉNT TÖKÉLETES” 2022.05.19. Jazzy Rádió

A projekt egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amely hidat alkot, és párbeszédet indít. A művészet közös nyelvén keresztül mutatja be, hogy az autista emberek és a nem autista emberek közötti különbségek eltörpülnek az alkotás öröme, szépsége, és a művészet közös szeretete mellett.

Tökéletesen más, másként tökéletes 2022.05.11. Index.hu

Különleges, online aukcióval egybekötött kiállítás a Youngart Online Galéria és az Autistic Art Alapítvány összefogásában.

Nem magánügy többé a mentális egészség a munkahelyeken sem 2022.05.08. HR Blog

Felelősek-e a munkáltatók a munkavállalók mentális egészségéért? Az elmúlt két év tapasztalatai alapján mindenképpen, és ezt a Jobsgarden által, a Sokszínűségi Hónap keretében szervezett kerekasztal-beszélgetés résztvevői is megerősítették. A pandémia rávilágított arra, nincs idő tovább gondolkodni azon, hogy szükséges-e támogatni a kollégák lelki jóllétét. A jó kérdés az, hogyan tegyük.

Itt az első magyar multi, amelyik kiszámolta, és meg is mutatja, mekkora a bér- és karrierkülönbség női és férfi dolgozói között

2021.07.01.
Hazai nagyvállalat még sohasem elemezte olyan alaposan a maga sokszínűségi státuszát, mint most a magyarországi Tesco, és arra sem volt példa, hogy az úgynevezett gender pay gapet, vagyis a nemek közötti összkereseti különbséget a nyilvánosság elé tárják. Az országos arányhoz képest a Tescónál jobb helyzetben vannak a női dolgozók, de azért a felsővezetők között náluk is több a férfi.

A TOP 3 legvonzóbb munkahely között a Telekom

2020.08.13.
Az újgenerációs álláshirdetési platform, a Zyntern legfrissebb kutatásában a pályakezdő fiatalok munkahelyválasztási preferenciáit mérte fel, valamint utánajárt a számukra leginkább vágyott munkahelyeknek is. Közel 3.000 fiatal egyöntetű visszajelzése alapján a Magyar Telekom a TOP 3 legvonzóbb hazai munkaadók között szerepel.

Két díjat nyert az Év Gyára hazai versenyén a Robert Bosch Elektronika Kft.

2020.08.12.
A Legjobb menedzsment folyamatok kategóriában másodszor győzött a Bosch
A Beszállítói kapcsolatok terén folytatott fejlesztéseket is díjazták
Hatvan / Budapest - Két díjat nyert a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. az Év Gyára versenyben augusztus 10-én. A hatvani gyárat a Legjobb menedzsment folyamatok, valamint a Beszállítói kapcsolatok díjakkal jutalmazta a szakmai zsűri az online megrendezett díjátadón. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy a hatvani gyár két kategóriában is a legjobbnak bizonyult, komoly elismerés ez az itt dolgozó kollégáknak. A díjak is azt igazolják, hogy a Bosch azok közé az innovatív vállalatok közé tartozik, amelyeknek a működése iránymutató Magyarországon” - nyilatkozta a díjátadót követően Wolfgang Stein, a Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója.

A Magyar Telekom munkáltatói márkája bizonyult a legjobbnak

2020.07.13.
Kategóriák feletti fődíjat és két arany minősítést is kiérdemelt nagyvállalati kategóriában a Magyar Telekom a legerősebb munkáltatói márkák versenyén, az Employer Branding Award-on. A Magyar Public Relations Szövetség által alapított díjjal a hazai piac példamutató munkáltatóinak teljesítményét ismerik el.

Sokkal több nő veszíti el az állását a koronavírus miatt, mint férfi

2020.05.29.
44 millió ember vesztheti el a munkáját globálisan a koronavírus miatti lezárások miatt, Kínát nem számolva – derül ki a Citi legfrissebb kutatásából. A bank úgy véli, leépítések elsősorban a nőket érintik majd: 31 millióan veszthetik el közülük munkájukat, míg a férfiak esetén ez a szám 13 millió – írja a CNBC.

A digitális oktatásban segít az Ericsson új programja

2020.05.29.
A vállalat bejelentette, hogy az Ericsson az UNESCO Globális Oktatási Koalíciójának keretében elindította digitális programját, amely középiskolások és egyetemi hallgatók számára kínál online oktatási anyagokat a digitális készségek és ismeretek javításához.

Virtuálisan ünnepli a gyermekeket a BKV és a Magyar Telekom

2020.05.25.
Egész héten virtuálisan ünnepli a gyermekeket a BKV és a Magyar Telekom, a két vállalat online programokat és nyereményjátékokat szervez gyermeknap alkalmából – közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) és a Magyar Telekom hétfőn az MTI-vel.

Szivárványszínű szatyorral üzen az IKEA

2020.05.15.
Az IKEA támogatja a homoszexuális, biszexuális, transznemű embereket szexuális orientáltságuktól és nemi identitásuktól függetlenül, ezért az ikonikus kék szatyrukat szivárványszínűre cserélték.

Saját gyártású fertőtlenítővel segít egy magyar sörgyár

2020.04.30.
A Heineken Hungária a fertőtlenítőszer mellett pénzadományt és logisztikai támogatást is nyújt az Ökumenikus Segélyszervezetnek a koronavírus elleni küzdelemben.

Védőfelszerelést adományoz az egészségügyi dolgozóknak az Egis

2020. 04.28.
Gyógyszertári pultra szerelhető plexifallal, fertőtlenítővel és személyes védőeszközökkel támogatja az egészségügyi dolgozókat a fertőzés elkerülése érdekében az Egis Gyógyszergyár.

Kiderült, mi kell ma az irodai dolgozóknak

2020.03.10.
2020 egyik legnagyobb kihívása a munkáltatók számára a tehetséges munkaerő bevonzása, ezt jól tudjuk. De mi kell ehhez? A Kinnarps, a KYAT Group és az SSC Heroes egy közös kutatással szerezte meg a válaszokat arra a kérdésre, hogy mi kell ma az irodában dolgozóknak?

A Robert Bosch Kft. lett a legsportosabb magyar cég 2019-ben

2020.02.21.
Másodszor nyerte el az első helyet a Fut a cég versenysorozaton a Bosch budapesti telephelye
A Robert Bosch Kft. munkatársai a Budapest-Buenos Aires távolságot, összesen több mint 11 ezer kilométert futottak 2019-ben különböző versenyeken
Maraton és félmaraton futás, Balaton-átúszás és a Tisza-tó körbetekerése is kellett az abszolút győzelemhez

Plakátkiállítás mutatja be a HEINEKEN fenntarthatósági programját

2020.02.10
Minden váltás nehéz? A visszaváltás nem! Visszaváltható csomagolású termék választásával és újrahasznosítással már mi is tettünk a bolygóért – erre hívja fel a figyelmet a HEINEKEN Hungária rendhagyó kiállítása. A sörgyártó installációja ingyenesen megtekinthető a budapesti Akvárium Klub előtt február 5-tól 26-ig.

Tudattalan ítélkezés, tudatos változtatás

2019.12.14.
A Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiájának fő feladatkörei a klímavédelem, a digitálisan képessé tett fenntarthatóság és az edukáció, mely területek 2018-ban a sokszínűség és esélyegyenlőség előmozdításának céljaival bővültek. Ennek érdekében a vállalat megalkotta és nyitottá tette egyedülálló, magyar nyelvű „Tudattalan előítéletek tudatosítása” című online tananyagát, ezáltal elősegítve, hogy a rossz beidegződések felismerhetővé és kezelhetővé váljanak.

Recept a krízis ellen

2019. 12. 23.
Egy magyar menedzsment módszertan kidolgozóját is meghívták az első World Projectmanagement Fórumra Delhibe. Károlyi László önálló előadásban mutathatta be a Crenchmarking© módszer gyakorlati eredményeit.

Hogyan működik a gyakorlatban a wellbeing és a homeoffice?

2019.11.27.
Évente 90 ezer órát töltünk munkával az irodában, de a munkavállalók mindössze 15 százaléka elégedett csak a munkahelyével – nyitotta meg előadását Szabó Viktória, a Coaching Team Kft. munka- és szervezetpszichológusa.

10 cég és 5 különdíjas az Üzleti Etikai Díj jubileumi díjátadó gáláján

2019.11.23.
Az alapítók huszadik alkalommal ítélték oda a díjakat az etikus jelző viselésére érdemes kis- közép és nagyvállalatoknak, illetve multinacionális vállalatoknak.
A jubileum alkalmából az üzleti etika szolgálatáért különdíjat nyert:
Kiválóság díj: Szabó Lajos, az iData Kft. ügyvezető igazgatója

A Bosch az Év innovatív vállalata Magyarországon

2019.11.15.
A Bosch tavaly 71 milliárd forintot költött K+F tevékenységre 2700 mérnök dolgozik a Budapesti Fejlesztési Központban Fókuszban a jövő mobilitása és a hálózatba kapcsolt gyártás
Budapest – a Figyelő TOP200 független, szakmai zsűrije a magyarországi Bosch csoportnak, az elmúlt két év nagyszabású kutatás-fejlesztési eredményei alapján az Év innovatív vállalata díjat ítélte oda. Az elismerésért járó díjat november 14- én, ünnepélyes keretek között a cégcsoport nevében Dr. Szászi István, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ vezetője vette át.

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. 10. 22.
Ötödik alkalommal hirdette meg fiatal vezetőknek szóló pályázatát a Coaching Team Kft.; a felhívást október 17-én tették közzé a HR Festen. Az Év Fiatal Vezetője díjjal azokat kívánják elismerni, akik 40 éves korukig kimagasló eredményeket értek el vezetőként. A pályázat az úgynevezett leader szerep tudatos megélését, a vezetői képességek folyamatos fejlődésének igényét helyezi fókuszba. Újdonság, hogy idén a nevezések előtt ajánlásokat is fogadnak.

Ha nem látom, nem dolgozik – miért nem szeretik a cégek a rugalmas munkaidőt?

2019.10.16.
„Munkaerő közvetítő cégként napi szinten tapasztaljuk, hogy a rugalmas munkavégzés ma már egyértelmű igény a munkavállalók részéről, fontos szerepe van abban, hogy ki, milyen állást választ. Egy jó főnök, egy megértő csoportvezető, egy támogató osztályvezető a saját hatáskörében gyakran megadja azt, amit a szervezet nem, vagyis a rugalmasság inkább fű alatt valósul meg, a felsővezetés tudta nélkül” – mondta Paulovics Éva, a Jobsgarden ügyvezetője, aki éppen ezért azt tanácsolja a munkavállalóknak, hogy merjenek kezdeményezni, ha rugalmasabb formában szeretnének dolgozni.

Az Y és Z generációt is vonzza a Bosch

2019.10.10.
A jövő kihívása a digitális tanulás
Legvonzóbb Munkahely Díj
Évtizedek óta tartó szoros együttműködés az oktatási intézményekkel
Budapest – A PwC Magyarország online kérdőív segítségével idén több mint 37ezer középiskolában vagy felsőoktatási intézményben tanuló, 16-28 év közötti diák és fiatal pályakezdő munkahelyválasztási preferenciáit tárta fel. A kutatási eredmények alapján a magyarországi Bosch csoport a Gyártó kategóriában a 2019 Legvonzóbb Munkahelye Díj győztese lett. „Nagyon büszkék vagyunk erre a díjra, a ránk szavazó diákoknak és pályakezdőknek ezúton is köszönjük a támogatást. Az elismerés valamennyi Boschnál dolgozó kolléga érdeme is egyben.” - mondta el Somogyi András, a Bosch csoport humán erőforrás igazgatója.

TÍZ ÉVE TARTÓ SIKERTÖRTÉNET A BP MAGYARORSZÁGI SZOLGÁLTATÓKÖZPONTJA - VIDEÓRIPORT

2019.09.18.
Alig egy évtized alatt a globális hálózat legnagyobb létszámú egységévé fejlődött a British Petrol (BP) magyarországi központja. A tíz éve alapított budapesti, valamint a két éve indult szegedi iroda együttesen már 2500 főt foglalkoztat, így Magyarország a vállalat számára legfontosabb országok közé tartozik. A BP a 10. magyarországi jubileumát ünneplő szegedi eseményen bejelentette, hogy legújabb hazai fejlesztése keretében napelemeket telepít szegedi irodája tetőszerkezetére, ezzel 45 tonnával csökkenti éves széndioxid kibocsátását.

Károlyi László ’Az év vezérigazgatója -Innováció’ kategóriában

2019.04.10.
A Jubileumi Vezérigazgató Találkozó keretében ünnepélyes keretek között átadásra került vezetői díjak közül a bírálók Károlyi Lászlónak ítélték Az év vezérigazgatója – Innováció díjat.

A Bosch az év munkahelyteremtője

2019.03.01.
Folyamatos, dinamikus bővítések a magyarországi autóipari fejlesztési fellegvárban
Minőségi munkahelyek, kiemelkedő szaktudás
Budapest – az idei „Év befektetője” ünnepségén a Robert Bosch Kft. lett „Az év munkahelyteremtő vállalata”. A díjat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át Daniel Koriothnak, a magyarországi Bosch csoport vezetőjének és Oliver Schatznak, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetőjének.

Díjnyertes lett az Egis közösségi munkatere

2019.03.01.
Az Egis Gyógyszergyár Zrt. kapta a nyertesnek járó elismerést és díjat az idei az „Év irodája verseny” közösségi munkatér kategóriájában. Olyan inspiráló munkateret alakított ki a vállalat a budapesti Lehel utcai irodaházában, amely az együttműködést és munkavégzés új formáit támogatja.

Romkocsma volt, az Év irodája lett

2019.02.26.
Az Év Irodája Nagyvállalati díj: BlackRock
Az Év Irodája
Employer Branding díj: Ericsson House
Az Év Közösségi tere: Egis Közösségi Munkatér
Az Év Finanszírozó Cége: Erste Bank Hungary Zrt.
Az Év Ingatlanfejlesztése: Telekom székház

Megállapodást kötött a Corvinus Egyetem és a BlackRock alapkezelő

2019.02.14.
Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem és a világ legnagyobb pénzügyi befektető társaságának, az amerikai BlackRock alapkezelőnek a budapesti innovációs és technológiai központja. Melanie Seymour, a BlackRock Hungary ügyvezető igazgatója az eseményen arról beszélt, hogy a BlackRock budapesti történetében mérföldkőnek számít a megállapodás, szeretnék még jobban megérteni Magyarországot. Az elmúlt két évben a BlackRock Budapest jelentős lépést tett a cég utánpótlásának megteremtése irányába. A következő 5-10 évben diplomázó hallgatóknak már egészen más képességekkel kell rendelkezniük és más követelményeknek kell megfelelniük, ahogy a világ változik - vélekedett.

Túlbecsülik vállalkozásuk értékét a kiöregedő cégvezérek

2019.02.07.
Generációváltás zajlik a magyar cégvilágban, a rendszerváltás környékén alapított cégek tulajdonosai tömegesen érik el - vagy már lépték túl - a nyugdíjkorhatárt és sokan nem készültek tudatosan a váltásra, vagy egyszerűen nincs megfelelő utód, akinek át tudnák adni a stafétabotot. Ilyenkor egy interim vagy alkalmazott menedzsementet bízhat meg a tulajdonos a cég vezetésével,vagy nem marad más lehetőség, mint az értékesítés. Ahhoz azonban - hogy képben legyen a tulaj a "családi ezüst" értékével - előbb érdemes felméretni a cég értékét.

Forbes: A legbefolyásosabb magyar nők 2019

2019
Az Európai Sokszínűségi Karta Magyarország nevében szeretnénk gratulálni a Forbes Magyarország magazin 50 legbefolyásosabb magyar nőjének!

PWC 2018 díjat kapott több karta aláíró vállalat

2018.11.20.
A rugalmas munkavégzés, az alapfizetés és a munkatársak személye a legfontosabb tényezők a jövő munkavállalói számára leendő munkahelyük kiválasztásakor. A PwC Magyarország idén közel 7000, 2016 óta összesen 20 000 középiskolában vagy felsőoktatási intézményben tanuló diák és pályakezdő munkahely-választási preferenciáit mérte fel.

A Corvinus lett a legjobb egyetem

2018.11.08.
A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi Kara (BCE-GTK) lett a legjobb gazdasági kar a Figyelő friss rangsora szerint. A dobogóra felkerült a Corvinus Közgazdaságtudományi Kara és az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete.

A fizetés nem minden: erre vágynak a pályakezdő fiatalok

2018.09.16.
A pályakezdők rövid időtávban gondolkodnak, szeretnének néhány hónap alatt karriert építeni, az előmenetelért azonban általában ennél többet kell dolgozni. Elsősorban izgalmas feladatokat keresnek, ezért sokszor komoly kihívást jelent fenntartani a motivációjukat. Elvárásuk, hogy mindig történjen valami, ezért egyes munkaadók felkínálnak és olykor kitalálnak újabb pozíciókat, feladatokat, hogy félévente megadhassák az előrelépés élményét a fiataloknak, akik szinte azonnal be is számolnak a hírről a közösségi oldalaikon. Amiben kimagaslóan jó ez a korosztály, az az önmenedzselés, ezt a munkaadók 70 százaléka is megerősíti
- mondja Paulovics Éva, a kutatást készítő Jobsgarden ügyvezető igazgatója.

Nem kell félni a megváltozott munkaképességű dolgozótól

2018.08.21.
A Citiben működik egy segítő közösség, a disAbility Network, melynek tagjai a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő kollégák munkahelyi integrációjával foglalkoznak. A Citi vállalati kultúrájának része a sokszínűség, ennek keretében a disAbility Networkön kívül további hét „sokszínűségi” csapat működik a cégnél, amelyek programokat szerveznek, kezdeményezéseket indítanak különböző közösségeknek mint a Citi Parents Network, akik a szülőket támogatják, a Citi Pride Network, akik az LGBTQ közösséget képviselik, vagy a Citi Green Team, akik a környezettudatosságra hívják fel a figyelmet.

Az 50 az új 30? Az semmi, de a negyveneseknek csak három napot szabadna dolgoznia!

2018.06.12.
"We are here. We are ready. We are the perennials.” – szól az új ötvenesek, az évelők generációjának mottója. Kristóf Györgyi, a Hammel & Hochreiter interim szakértője és vezetői stratégiai tanácsadója szerint érdemes nagyobb figyelmet fordítani a generációra, mert szemléletmódváltásukból kifolyólag és tapasztalatuk miatt felértékelődnek a munkaerőpiacon - olvasható a cég által jegyzett közleményben. Egy ausztrál kutatás szerint a negyvenes férfiak agyára negatívan hat, ha heti 30 óránál többet kell dolgozniuk.

A magyar fiatalok megmutatták, hogy az energetika igenis szexi

2018.06.07.
24 órát kaptak egyetemisták arra, hogy jövőbe mutató megoldásokat fejlesszenek az E.ON és a Design Terminal közös ötletversenyén, aminek fő témája az energiaipar jövőbeli kihívásai voltak. A versenyzők szakmai mentorok segítségével dolgozták ki megoldásaikat.

Sokszínű csapatok és elfogadó vállalati kultúra! A HBLF és az AON Magyarország közös kutatása

2018.06.07.
Sokszínű csapatok és elfogadó vállalati kultúra! A magyar vállalatok több mint kétharmada szerint elengedhetetlen a szervezeti kultúraváltás a digitális transzformáció sikeréhez. A Hungarian Business Leaders Forum és az Aon Magyarország kutatása

A Bosch az év gyára

2018.05.16.
A GyártásTrend magazint is kiadó PPH Media kihirdette az Év Gyára 2017 díjakat május 11-én a Larus Étteremben. Kéziszerszámgyár, autóipari beszállító és műanyagfröccsöntő üzem nyerte a három összetett díjat.

Egy parkolóhely mindig van!

2018.04.02.
Laptop, fakanál, tűsarok – képtelenség egy időpontban minden szerepben helyt állni. A nők tudatos karriermenedzsmentje révén azonban sikerülhet külső-belső harmóniát teremteni. Tippek maximalistáknak.
„Gimis koromban nyaranta fagyit árultam. Amíg csak háromféléből lehetett választani, pörgés volt, amint harmincféle lett, kígyózni kezdtek a sorok: az emberek alig tudtak választani. Ilyesmit tapasztalhatunk a nők karriermenedzsmentje terén is”
– kezdi Kristóf Györgyi, a Hammel & Hochreiter üzleti és vezetői tanácsadó cég ügyvezetője. Alkalmazott, felsővezető, vállalkozó, külső szakértő, családi cégben dolgozó – ma már számtalan életforma közül választhatnak a nők is. Éppen ez a nehéz.

Kiemelt szerep a női vezetőknek

2018.01.28.
A humán fejlesztéssel foglalkozó területen 15 éve jelen lévő, vállalati tréningekkel és egyéni vezetői képességek fejlesztésével foglalkozó Krauthammer Magyarország ebben az évben több újítást is tervez. Új szolgáltatásokkal bővíti portfólióját, és a lakossági ügyfélkör felé is nyit. Az üzleti világ aktuális kihívásaira reflektáló, tavasztól induló tevékenységi körök közé nemcsak a technológia világához való könnyebb alkalmazkodást támogató programok vagy a digitális transzformációt segítő üzleti tanácsadás tartozik, hanem olyan új módszerek is, mint a kortárs képzőművészet sokszínűségét felhasználó, art coaching néven útjára bocsátott tréning.

IKEA-kultúra és -értékek

2018.01.12.
Hiszünk az emberekben. Ha Te fejlődsz, az IKEA is fejlődik.
Az IKEA-kultúra alapjait a dél-svédországi Smålandból eredő értékek képezik.
IKEA-kultúra
Smålandban az emberek keményen dolgoznak, praktikusak, segítenek egymásnak és a természettel harmóniában élnek. Ezek a körülmények fogalmazódnak meg az IKEA-értékekben is, amelyekre az IKEA kultúra épül.