Csatlakozom Jelentkezés eseményre

HBLF DÍJ A SOKSZÍNŰSÉGÉRT 2022

A HBLF Sokszínűségi pályázat DÍJAZOTTAI 2022-ben: 
 
HBLF KKV kategória: MVÜK Női Vezetői Klub

HBLF KKV kategória „KÜLÖNDÍJ”: Marquard Group Hungary Kft. 

HBLF nagyvállalati kategória /hosszútávú projekt: ebben a kategóriában megosztott díj született a Citi Europe plc Magyarország, IKEA Lakberendezési Kft. 

HBLF nagyvállalati kategória /rövidtávú projekt: PRAKTIKER

HBLF egyéni kategória /Sokszínűégi LEADERSHIP Díj: dr. Juhos Andrea 
 
Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak és köszönjük az értékes, színvonalas pályázatokat! 

„A ZSŰRI ÉRTÉKELÉSE”
SZERZŐ: HEVESI NÓRA, A ZSŰRI ELNÖKE


2022-ben a ZSŰRI TAGJAI:

Hevesi Nóra, a zsűri elnöke – TESCO-Globál Zrt. kommunikációs vezetője
Gárdus Zsuzsa, a HBLF Sokszínűségért felelős elnökségi tagja
Málnay B. Levente, az AMC Networks International – Central Europe vezérigazgatója
Rehus Péter, az IBM Magyarország Vezérigazgatója
Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. Ügyvezetője
 

Nagyon szépen köszönöm a zsűri tagjainak a közös munkát, megtiszteltetés volt együtt gondolkodni, véleményeket ütköztetni. Különböző területekről érkeztünk, eltérő tapasztalatokkal és megélésekkel – de mindannyian konszenzusra törekedtünk, és átéreztük azt a felelősségünket, hogy döntésünkkel, értékítéletünkkel irányt mutatunk és hatással lehetünk arra, hogy egyes vállalatok a jövőben hogyan, milyen szempontokat figyelembe véve, milyen alapelvek mentén állítják majd össze a pályázataikat.

Közhely, hogy a zsűrinek nehéz dolga volt.  Erre csak annyit mondanék, hálistennek. Mert valóban nehéz objektív szempontok alapján összehasonlítani például egy mindössze 2 és fél éve alapított, dinamikusan fejlődő, közép-európai cég, mint amilyen Queritius, pályázatát a KKV (azaz kis- és középvállalati) kategóriában végül díjazott MVÜK Női Vezetői Klub programjával.

A Queritius esetében a zsűri nagyra értékelte, hogy a sokszínűség, a befogadás, a nyitottságra, pszichológiai biztonságra törekvés, a multikulturális vállalati kultúra tudatos építése lényegében a cég alapítása pillanatától a szervezetfejlesztés és a működési modell integráns részét képezi. Arra bíztatjuk őket, hogy keressenek olyan platformokat, ahol hasonlóan fiatal cégekkel megoszthatják tapasztalataikat.

Ugyancsak ebben a kategóriában indult a Marquard Group Hungary Kft. az InStyle magazin Képes vagyok szemléletformáló kampányával, amely a zsűrinek talán a legnagyobb fejtörést okozta. Össztársadalmi érzékenyítő hatását tekintve ugyanis ez a kezdeményezés volt az, amely messze kiemelkedett a többi pályázat közül. Egy médiakampányt ugyanakkor szinte lehetetlen olyan szempontok alapján értékelni, mint a vállalati kezdeményezéseket, ezért a zsűri azt javasolja, hogy a jövőben a médiatulajdonosok külön, az újonnan létrehozandó „Média a Sokszínű Társadalomért Díj” kategóriában indulhassanak. Ugyanakkor a Marquard úttörő pályázatát a zsűri Special mention „különdíj” oklevéllel ismerte el idén.

A kategóriában a zsűri az MVÜK Női Vezetői Klub a női vezetők arányának, láthatóságának és elismertségének növelése érdekében végzett munkáját elsősorban azért találta díjazandónak, mert célzott kutatási eredményekre alapozva alakították ki, és jól definiált problémákra találtak így inspiráló megoldásokat.

A 2022. január 1. és 2022. október 28. között megvalósuló mérhető, jól látható eredménnyel bíró nagyvállalati rövidtávú projekt kategóriában 4 pályázat érkezett. Itt a zsűri a Praktiker kezdeményezését, a Sokszínűségi hét megvalósítását emelte ki. Értékítéletünkkel ebben az esetben arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontosnak tartjuk azt, hogy a szervezetek tanuljanak egymástól. A Praktiker pedig – bár hasonló kezdeményezés már nyert HBLF díjat – Sokszínűségi hetével egy mások számára is könnyen adaptálható programot valósított meg kiemelkedő munkatársi részvétellel.

Ugyanebben a kategóriában pályázott a Vodafone Intelligent Solutions is, amely az ukrajnai háború okozta menekültválság telekommunikációs kihívásaira adott egyedi válaszokat.  A zsűri nagyra értékelte a szervezeti agilitást, az azonnali és koordinált reakciót, ugyanakkor figyelembe vettük a kezdeményezés regionális jellegét is, kiemelve azt, hogy példaértékűnek tartjuk a Vodafone és a Hintalovon Alapítvány együttműködését.

A BP Business Service Centre Kft. ugyancsak az ukrajnai humanitárius krízisre reagált, példamutatóan gyorsan és agilisen. Különösen jó gyakorlatként azonosította a zsűri azt, ahogyan a BP vezetői a munkavállalói bottom-up kezdeményezéseket kezelték, illetve azt is, ahogyan partnereikkel, például a Budapest Bike Maffiával vagy az Élelmiszerbankkal együttműködve célzottan adtak választ a problémákra a kollégák aktív bevonásával.

A KMPG Ticket to Pride programsorozata bátor és – ha szabad ezt a szót használni – vagány kiállás a befogadó, sokszínű és bizalmon alapuló vállalati kultúra mellett egy területen, amely a mai magyar közéletben végletesen megosztó és átpolitizált. Kreativitás, eredeti megközelítés, célcsoportspecifikus megoldások szempontjából a KMPG programja kiemelkedett a mezőnyből.

A 2022. január 1. és 2022. október 28. között megvalósuló mérhető, jól látható eredménnyel bíró, hosszútávú nagyvállalati projekt kategóriában a zsűri megosztva a Citi Europe plc Magyarországi Fióktelepe, valamint az IKEA Lakberendezési Kft. pályázatát díjazta.

A vállalati működésbe szervesen integrált, konzekvens építkezés, szervezetfejlesztés olyan kreatív, innovatív kezdeményezésekkel, mint pl. a fordított mentoring, a multikulti fúziós konyha vagy a generációs szakadékot áthidalni kívánó Hozd el a szüleidet/nagyszüleidet a munkahelyedre – a Citi Magyarország tökéletes példája annak, hogyan lehet folyamatosan érvényesnek maradni és egyúttal évről évre megújulni, az aktuális problémákra, kihívásokra reflektálni.

Az Ikea Munkavállalói készségek programja 2021-ben indult, és célja, hogy a nyitott pozíciók egy részét menekülteknek ajánlja fel. A zsűri nagyra értékelte, hogy a vállalat bátran és úttörő módon reagál egy valós, ugyanakkor politikai és társadalmi szinten sok vitát generáló problémára. Ugyancsak fontos szempont volt a díj odaítélésekor, hogy az Ikea arra törekszik, hogy a jó gyakorlatot más vállalatokkal is megossza.

Ebben a kategóriában még 7 pályázat érkezett. Az Emerson esetében a zsűri jó gyakorlatként azonosította a hazai leányvállalat munkavállalóinak sikeres integrációját a cég globális Women Impact Networkjébe. A Kyndryl Kft. sokszínű és releváns válaszokat ad arra az össztársadalmi problémára, hogy a velük együttműködő egyetem mérnökinformatikus szakán tanuló nők aránya csupán 10%, és Magyarországon az SSC szektorban a női munkavállalók aránya is mindössze 20%-ra tehető.

A Morgan Stanley idén duplázott, mindkét pályázatukat nagyra értékeltük. Követendő példának tartjuk a Parental Transition Support Programjukat és az általuk biztosított 16 hetes fizetett apasági szabadságot is. 2013 óta működnek együtt a Salva Vita Alapítvánnyal annak érdekében, hogy javítsák a sérült és megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiaci integrációját. Én személy szerint azt vallom, hogy valódi változást a hosszú távú stratégiai együttműködések mentén lehet elérni, és fontosnak tartom, hogy kiemelt figyelmet kapjanak az ilyen fenntarthatóan és következetesen megvalósított vállalati megoldások is.

A Provident pályázatából szeretnénk kiemelni a Női November eseménysorozatukat, illetve követendő példa az is, ahogyan a digitális térbe helyezték programjaik nagy részét annak érdekében, hogy munkavállalóik országszerte egy időben, könnyen hozzáférjenek a tartalmakhoz.

A Spar autista honfitársainkat integráló programjának célcsoportja elsődlegesen a cég autizmussal érintett munkatársai. A zsűri álláspontja szerint a Spar gyakorlata, elköteleződése abból a szempontból is példaértékű, hogy ma Magyarországon kevés olyan program létezik, amelynek köszönhetően értelmi sérüléssel és autizmussal élők kapcsolódhatnak be a munka világába és szerezhetnek gyakorlati tapasztalatot a munkaerőpiacon.

A Thermo Fisher esetében követendő példának tartjuk azt, hogy nagy hangsúlyt fektetnek külföldi kollégáik támogatására és bevonására és azt is, hogy a felmerülő problémákról mindig az érintettekkel egyeztetnek, és ha kell, egyedi megoldásokat javasolnak.

Végül, de nem utolsósorban néhány általános megállapítással szeretném zárni a vállalati pályázatok értékelését. Összeségében a pályázatok kiemelkedően inspirálóak voltak, számos úttörő, kreatív és követendő jó gyakorlatot tartalmaztak.

Ugyanakkor a célcsoport pontos meghatározására, az után követésre, a beszámolókra a valódi hatásmérés szempontjából nagyobb hangsúlyt érdemes majd fektetni a jövőben.

És akkor térjünk át a HBLF Sokszínűségi Leadership Díjra, amelyre idén 3 nevezés érkezett, 3 fantasztikus, inspiráló nőtársam, nőtársunk közül kellett választania a zsűrinek. Mindhármuknak gratulálok, gratulálunk, ezen díj esetében talán még inkább igaz, hogy mindannyian nyertesek, de leginkább mi vagyunk azok, mert ismerhetjük őket.

A HBLF Sokszínűségi Leadership Díj nyertesét, Dr. Juhos Andreát a Salva Vita Alapítvány jelölte a díjra.  Andrea 15 éve jelentkezett a Salva Vita Alapítványhoz önkéntesnek. Szakmai tapasztalata sokat segített az Alapítványnak abban, hogy intenzíven és megfelelő módon tudjanak a cégekhez fordulni a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatban. Részt vett a HBLF XMentor program kialakításában, amelynek célja a fiatal női vezetők mentorálása.  HR Fest Nagykövetként elkötelezett az ambiciózus fiatal HR szakemberek képzése iránt, mindemellett önkéntes tanár az InDaHouse szervezeténél, ahol halmozottan hátrányos fiatalok fejlesztését és mentorálását végzi iskolai kereteken kívül.

A zsűri Andrea több mint másfél évtizedes, elkötelezett, valódi változásokat hozó munkáját ismerte el a díjjal. Példamutatónak tartjuk, hogy Andrea kötelességének érzi a bármilyen szempontból hátrányos helyzetben levők támogatását és azt, hogy tapasztalatával és tudásával valódi hatást gyakorol mások életére és sorsának alakulására.

A Leadership díj másik jelöltje Bódi Gabriella, akinek saját vállalkozása emberközpontú fejlesztésén túl missziója, hogy támogassa a női vezetők és queer emberek munkahelyi közösségekbe való befogadását. Gabi a We’re Open -Nyitottak  Vagyunk nagykövete, és az Egyenlítő Alapítvány HR munkacsoportjának vezetője. A zsűri kiemelten fontos tartja, hogy Gabi elkötelezett a speak up culture erősítésében és példa értékűen támogat másokat abban, hogy megtalálják saját hangjukat.

Harmadik jelöltünk a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója, a Nők Magyarországért Klub alapító tagja, Topolcsik Melinda volt. Melinda nap mint nap kiáll a női munkaerő egyenjogúságáért, a fiatal generációk ösztönzéséért. A zsűri számára példaértékű az, ahogyan mindent megtesz a női kollégák elfogadása érdekében egy alapvetően férfiak által dominált iparágban, az autóiparban, valamint a női vezetők, legyen az közép-vagy felsővezető, számának növelésére az iparágon belül.

Mindhárman példaképek, megtiszteltetés számomra, hogy bemutathattam őket!

A zsűri nevében gratulálok minden pályázónak!

Két Ruth Bader Ginsburg idézettel szeretném zárni beszédemet. Valódi, tartós változást csak lépésenként lehet elérni és harcolj azokért a dolgokért, amelyek fontosak számodra, de tedd úgy, hogy mások csatlakozzanak hozzád.

Köszönöm a Hungarian Business Leaders Forumnak, hogy RBG szellemében végzi munkáját.


A PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSI HATÁRIDEJE 2022. OKTÓBER 28.

A 2016-ban alakult HBLF EU Sokszínűségi Karta Magyarország ötödik alkalommal hirdeti meg a HBLF Sokszínűségi díját. A HBLF 2022-ben először mutatja be és adja át a „Sokszínűségi Leadership” egyéni díjat. A díjak átadására a 2022-es HBLF évzáró és Karta aláíró ceremóniáján kerül sor.

Miért pályázzon?

A nyertesek tevékenységének megjelenési lehetőséget biztosítunk az Európai Sokszínűségi Karta hírlevelében. A nyertesek az ünnepélyes díjátadón részletesen ismertethetik kezdeményezéseiket, elért eredményeiket és több HBLF rendezvényre is meghívást kapnak.

Szervezeti kategória: 

HBLF Díj a Sokszínűségért

A 2022-es évben megvalósult vagy hosszú távú program esetében 2022-ben már mérhető eredménnyel bíró általános vagy fókuszált sokszínűségi vállalati tevékenység, amellyel a diverzitást, inkluzivitást előremozdította a szervezet.       

Feltétel:

A pályázó bemutatja

– milyen sokszínűségi kihívásra kívánt választ adni (business care)

– milyen formában fejlesztette a sokszínűséget és inkluzivitást (megvalósítás)

– milyen módon méri eredményességét és hatásosságát (mérőszámok, hatásmérés). 

Kik pályázhatnak:

  • kis- és középvállalat (az összes foglalkoztatotti létszáma 250 fő alatti, éves nettó árbevétele legfeljebb 50 milliárd Forintnak (2021.) megfelelő összeg;
  • nagyvállalat (összes foglalkoztatotti létszáma 250 fő feletti, éves nettó árbevétele 50+ milliárd Forintnak (2021.) megfelelő összeg)
  • non-profit szervezet, oktatási intézmény, civil szervezet, társadalmi vállalkozó

A  pályázatok elbírálásánál kiemelten vesszük figyelembe az alábbi kritériumokat:

  1. A Sokszínűségi Karta  értékeinek  hatékony, kreatív megjelenítése.
  2. Eredményesség, hatásosság: pl. bevont résztvevők köre, változása, érintettek/kedvezményezettek köre, számossága, hatásosság, változás generálása
  3. Adaptálhatóság, vagyis hogy más szervezetek, vezetők inspirálódhatnak-e a jó gyakorlatból, példából, esetből 

Az elkészült pályázatokat magyar vagy angol nyelven a regisztrációs űrlapon keresztül kérjük benyújtani 2022. október 28. 23:59-ig. 

Egyéni díj:

HBLF Sokszínűségi Leadership Díj

Elismerés azon egyénnek, aki a munkaköri feladatain, felelősségein túl további társadalmi szerepvállalással tett a sokszínűség, befogadás vagy annak egyes altémáinak hatásos előremozdításáért 2022-ben.

Feltétel:

A pályázató bemutatja:

– milyen kihívásra kívánt választ adni

– mely témákat, érintetti kört kívánta segíteni (ügy)

– milyen személyes szerepvállalással tette (megvalósítás)

– milyen módon méri eredményességét és hatásosságát. 

A  pályázatok elbírálásánál kiemelten vesszük figyelembe az alábbi kritériumokat: 

  1. A Sokszínűségi Karta értékeinek hatékony, kreatív megjelenítése.
  2. Eredményesség, hatásosság: pl. bevont résztvevők köre, változása, érintettek/kedvezményezettek köre, számossága, hatásosság, változás generálása
  3. Hitelesség és következetesség
  4. Önkéntesség

Az elkészült pályázatokat magyar vagy angol a regisztrációs űrlapon keresztül kérjük benyújtani 2022. október 28. 23:59-ig.

Összeférhetetlenségi kizárások, vagyis nem lehet díjazott:

a) aki a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó

b) az a) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója

c) az a) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság

d) olyan gazdasági társaság, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, amelyben az a) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője vagy a társadalmi szervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja, a munkavállalója, vagy szerződéses partner

e) a díjat alapító és átadó szervezet (továbbiakban HBLF

f) aki e) pontban jelöl szervezet vezető tisztségviselője, elnökségi tagja a pályázati kiírás évében

A pályázat elbírálásának módja

A beérkező pályázatokat a zsűritagok értékelik a szervezet tevékenységéhez hozzárendelt program összevetésével és a beérkezett pályázatok rangsorolásával. A nyertes pályázók e-mailben kapnak értesítést a pályázat eredményéről.

A 2022-es pályázati bírálat zsűrije:

A zsűri elnöke: Hevesi Nóra, TESCO-Globál Zrt. Kommunikációs vezetője

Gárdus Zsuzsa, a Jobsgarden Kft. ügyvezető igazgatója, a HBLF EU Sokszínűsgi Kartáért felelős elnökségi tag

Dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft Ügyvezetője

Málnay B. Levente, AMC Networks International – Central Europe vezérigazgatója

Rehus Péter, az IBM Magyarország Vezérigazgatója

Díjátadás

Az Üzleti Élet a Sokszínűségért Díj átadására kerül sor a HBLF évzáró eseménye során. A Díjakat átadja a zsűri elnöke és a HBLF elnöke.

*A HBLF a koronavírus járvány miatt esetlegesen kialakuló vészhelyzet esetén a változtatás jogát fenntartja. A díjátadó ceremónia digitális platformon is megrendezésre kerülhet. 

Minden kedves pályázónak eredményes munkát kívánunk!

A 2021 évi díjazottaknak ezúton is gratulálunk! 

Nagyvállalati kategória – 2021. évi általános sokszínűségi tevékenység

HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt.

Tesco-Globál Áruházak Zrt. 

Nagyvállalati kategória – 2021. május 3-31. Között, a Sokszínűségi Hónapban megrendezésre került esemény/kezdeményezés 

Praktiker Kft.

Kis- és középvállalati kategória- 2021. évi általános sokszínűségi tevékenység

WLWYB Global Kft.      

Háttérinformáció:

Az Európai Sokszínűségi Karta 2004-ben indult kezdeményezés, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében. Célja a szemléletformálás, a szervezetek vezetőinek elkötelezése és támogatása a szervezeti sokszínűség megvalósításában, egyúttal inspiráció is a humán erőforrás menedzsment fejlesztésére, újragondolására.

Adatkezelési tájékoztató

Hungarian Business Leaders Forum

1067 Budapest, Podmaniczky utca 31., 3. emelet/18

E-mail: hblf@hblf.hu| Internet: www.hblf.h

daftar-android4d link-birtoto android4d-maxwin situs-bir123 bir123 sbs188bet link-sbs188bet cerita cerita bahagia sinar update hari ini amp amp indonesia Login-bir123 masuk-bir123 Login-bir365 masuk-bir365 Login-birtoto masuk-birtoto Login-rgm168 masuk-rgm168 Login-sbs188bet masuk-sbs188bet Login-android4d masuk-android4d link-alternatif-bir123 link-alternatif-birtoto link-alternatif-rgm168 link-alternatif-bir365 link-alternatif-sbs188bet robot-pragma Situs Android4d amp-android amp-birtoto amp-bir123 amp-sbs188bet amp-rgm168 amp-bir365 birtoto login-birtoto masuk-birtoto link-birtoto birtoto-login birtoto-masuk birtoto-link birtoto-situs birtoto-slot rgm168 news login-rgm168 masuk-rgm168 link-rgm168 rgm168-login rgm168-masuk situs-rgm168 rgm168-situs rgm168-link rgm168-scatter daftar-rgm168 sbs188bet login-sbs188bet masuk-sbs188bet birtoto login-birtoto masuk-birtoto masuk-birtoto birtoto-login birtoto-masuk situs-birtoto birtoto-situs birtoto-slot birtoto-link birtoto rgm168 login-rgm168 masuk-rgm168 link-rgm168 rgm168-login rgm168-masuk situs-rgm168 rgm168-situs rgm168-link rgm168-scatter daftar-rgm168 sbs188bet login-sbs188bet masuk-sbs188bet link-sbs188bet daftar-sbs188bet sbs188bet-login sbs188bet-masuk sbs188bet-daftar link-android4d sbs188bet-link situs-sbs188bet bir365 bir123 login-bir123 masuk-bir123 link-bir123 daftar-bir123 bir123-login bir123-masuk bir123-daftar bir123-link situs-bir123 birtoto login-birtoto masuk-birtoto link-birtoto daftar-birtoto birtoto-login birtoto android4d bir123 birtoto birtoto-link login-birtoto bir123 link-bir123 login-bir123 android4d link-android4d login-android4d rgm168 link-rgm168 login-rgm168 sbs188bet link-sbs188bet login-sbs188bet bir365 link-bir365 login-bir365 banjir-scatter sbs188bet bir123 login-bir123 daftar-bir123 masuk-bir123 link-bir123 bir123-login bir123-masuk bir123-link-alternatif situs-bir123 login-bir123 daftar-bir123 masuk-bir123 link-bir123 bir123-login bir123-masuk bir123-link-alternatif bir123 bir123-terpercaya bir123-menyala-abangku bir123-slot-login bir123 bir123-login bir123-link-alternatif bir123-daftar bir123-masuk masuk-bir123 daftar-bir123 login-bir123 link-bir123 bir123-slot-login bir123-slot-online bir123-scatter-hitam bir123 android4d android4d link-bir123 bir123 birtoto link-birtoto android4d link-android4d rgm168 link-rgm168 sbs188bet link-sbs188bet bir365 link-bir365 bir123 link-birtoto login-birtoto daftar-birtoto masuk-birtoto login-bir123 daftar-bir123 masuk-bir123 rgm168-link rgm168-login rgm168-masuk rgm168-daftar rgm168-online bir365-link bir365-login bir365-masuk bir365-daftar sbs188bet-link sbs188bet-login sbs188bet-masuk sbs188bet-daftar sbs188bet-online android4d-link android4d-login android4d-masuk android4d-daftar android4d-online bir123-login bir123-daftar bir123-masuk bir123-slot-online bir123-link-alternatif android4d-link-alternatif android4d-login android4d-masuk android4d-daftar android4d-slot-online bir123-link-alternatif bir123-login bir123-login bir123-daftar bir123-slot-online bir123 Birtoto rgm168 rgm168 bir123 android4d bir123 bir123 rgm168