Csatlakozom Jelentkezés eseményre

HBLF SOKSZÍNŰSÉGÉRT DÍJ 2024 

A PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSI HATÁRIDEJE OKTÓBER 15. 

A 2016-ban alakult HBLF EU Sokszínűségi Karta Magyarország hatodik alkalommal hirdeti meg a HBLF Sokszínűségért díjat. A díjak átadására a 2024-es HBLF Évzáró és Karta Aláíró ünnepi ceremóniáján kerül sor.   

A HBLF küldetésének fontos része, hogy Magyarországon is elterjessze az európai térben már bevált, felelős vállalatirányítási és haladó szemléletű menedzsment megoldásokat, így a munkavállalói sokszínűség tudatos kezelésének elkötelezett úttörője. 

Az elmúlt évtized alatt a sokszínűség-menedzsment kulcseleme lett a szervezetek fenntarthatósági és üzleti stratégiájának. A Sokszínűségért Díj birtokosai employer branding és CSR tevékenységeikben referenciaként használhatják a díjazás tényét.    

A nyertesek tevékenységének megjelenési lehetőséget biztosítunk a HBLF és az Európai Sokszínűségi Karta weboldalán, hírlevelében, social media platformjain, sajtóanyagban. A nyertesek eredményeiről beszámolunk az ünnepélyes díjátadón, a sokszínűség értéke iránt elkötelezett cégek/szervezetek körében, ami további partnerkapcsolatok kialakítására is lehetőséget kínál. A díjazottak egy éven át a HBLF Sokszínűségi Karta összes rendezvényre is meghívást kapnak. 

A pályázás díjmentes, a nevezés elküldése fizetési kötelezettséget NEM von maga után. 

A HBLF Sokszínűségért Díj kategóriái: 

 1. AZ ÉV SOKSZÍNŰ SZERVEZETE 
 1. SOKSZÍNŰSÉGGEL A TÁRSADALOMÉRT 
 1. A SOKSZÍNŰSÉG NAGYKÖVETE 

A díj odaítélésével a pályázók sokszínűség-menedzsment terén elért fejlődését, eredményeit kívánjuk elismerni, az alábbi alkategóriák szerint:  

Alkategóriák: 

 1. „Elkötelezettek”: azok a szervezetek, akik 5 évnél kevesebb ideje köteleződtek el, legfeljebb három sokszínűségi csoport célzott támogatása mellett, amiről már mérhető eredményeket is fel tudnak mutatni.  
 1. „Szemléletváltók”: azok a szervezetek, akik legalább 5 – legfeljebb 10 éve foglalkoznak aktívan a sokszínűség-menedzsmenttel, háromnál több célcsoportot támogatnak, vagy elköteleződésük a munkahelyi esélyegyenlőség biztosításában és a vállalati kultúrában is mérhetően megmutatkozik. 
 1. „Élenjárók”: azok a szervezetek, akik 10 évnél több ideje támogatják több sokszínűségi csoportban munkatársaikat, aminek vállalati kultúrájukban és a munkahelyi esélyegyenlőség biztosításában is több eredménye kimutatható, és ezzel látható hatással vannak környezetükre is.

A díj odaítélésével azt a szervezet kívánjuk elismerni, amely külső kommunikációját, média platformját, megjelenéseit vagy önkéntes aktivitásait a sokszínűség, befogadás és esélyegyenlőség népszerűsítésére, előmozdítására használja, ezzel is hozzájárulva helyi közösségek életminőségének javításához, vagy hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének növeléséhez, illetve Magyarország fenntartható fejlődéséhez. 

Kik pályázhatnak az 1. és 2. kategóriákban:  

 1. kis- és középvállalat (az összes foglalkoztatotti létszáma 250 fő alatti, éves nettó árbevétele legfeljebb 50 milliárd Forintnak (2022.) megfelelő összeg; non-profit szervezet, oktatási intézmény, civil szervezet, társadalmi vállalkozó 
 1. nagyvállalat (összes foglalkoztatotti létszáma 250 fő feletti, éves nettó árbevétele 50+ milliárd Forintnak (2022.) megfelelő összeg) 

Pályázati feltételek az 1. és 2. kategóriákban: 

A pályázó  

 • a pályázatban bemutatott eredményeit adatokkal támasztja alá 
 • felelősséget vállal a pályázatban bemutatott adatok validitásáért 
 • lehetőséget ad az értékelők számára vezető és beosztott jogállású munkavállalókkal (előre egyeztett) interjúk lefolytatására 
 • pályázó magyarországi cégnyilvántartásban szerepel 
 • a pályázó nem szerepel NAV adósok listáján, BAR listán,  
 • a pályázó nem kapott Munkaügyi Felügyelőségtől, Gazdasági Versenyhivataltól, Közbeszerzési Hatóságtól bírságot, és Munkaügyi Bíróság ítélethozatalával nem állapított meg bírságot vagy más szankciót a pályázat benyújtását megelőző 3 évben 

Értékelési szempontok: 

 • milyen sokszínűségi kihívásra kívánt választ adni (business care) 
 • milyen formában fejlesztette a sokszínűséget és inkluzivitást (megvalósítás) 
 • milyen módon méri eredményességét és hatásosságát (mérőszámok, hatásmérés). 

Tájékoztatjuk a pályázókat, hogy a bírálóink minden esetben teljes titoktartási kötelezettséget vállalnak a pályázók anyagaiban megismert üzleti adatok vonatkozásában. 

 A pályázatok elbírálásánál kiemelten vesszük figyelembe az alábbi kritériumokat: 

 • A Sokszínűségi Karta  értékeinek  hatékony, kreatív implementálása. 
 • Eredményesség, hatásosság: pl. bevont/elért résztvevők köre (a céglétszám arányában), kedvezményezettek köre, számossága, elégedettsége, üzleti hatás, kultúra-változás generálása 
 • Vállalati politika fejlettsége: az üzleti tevékenység és eredményesség, valamint a sokszínűség terén elért eredmények koherenciája, szinergiája, hitelessége. 

Az elismeréssel annak a magánszemélyeknek a tevékenységét jutalmazzuk, aki a munkaköri feladatain, felelősségein túl további társadalmi szerepvállalással aktívan tett a sokszínűség, befogadás vagy annak egyes altémáinak hatásos előremozdításáért 2024-ban.  

Ebben az alkategóriába szervezetek és szakértők nominálhatnak jelölteket.  

Feltétel: A pályázó bemutatja, hogy a jelöltje milyen kihívásra kívánt választ adni, mely témákat, érintetti kört kívánta segíteni (ügy), milyen személyes szerepvállalással tette (megvalósítás), milyen módon méri eredményességét és hatásosságát. 

A pályázatok elbírálásánál kiemelten vesszük figyelembe az alábbi kritériumokat: 

 • A Sokszínűségi Karta értékeinek hatékony, kreatív megjelenítése. 
 • Eredményesség, hatásosság: pl. bevont résztvevők köre, változása, érintettek/kedvezményezettek köre, számossága, hatásosság, változás generálása 
 • A nominált személy hitelessége, transzparenciája és következetessége 
 • Önkéntes és karitatív tevékenység a jelölt személy tevékenységében

A pályázaton való részvételre regisztrálni 2024. október 1. 23:59-ig lehet az alábbi linken:

Az elkészült pályázatokat a regisztrációs űrlapon keresztül kérjük benyújtani 2024. október 15. 23:59-ig, amihez a belépési adatokat a regisztrációjukat visszaigazoló e-mailben kapják meg. 


Összeférhetetlenségi kizárások, vagyis nem lehet díjazott:  

 1. aki a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó, 
 1. az a) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója,  
 1.  a) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság 
 1. olyan gazdasági társaság, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, amelyben az a) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője vagy a társadalmi szervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja, a munkavállalója, vagy szerződéses partnere 
 1. a díjat alapító és átadó szervezet (továbbiakban HBLF) 
 1. aki e) pontban jelöl szervezet vezető tisztségviselője, elnökségi tagja a pályázati kiírás évében 

A pályázat elbírálásának módja 

A beérkező pályázatokat a zsűritagok értékelik a szervezet tevékenységéhez hozzárendelt program összevetésével és a beérkezett pályázatok rangsorolásával. 
A zsűri “AZ ÉV SOKSZÍNŰ VÁLLALATA” kategóriában 3 győztest hirdethet az alkategóriák alapján. 
A zsűri a “ A SOKSZÍNŰSÉGGEL A TÁRSADALOMÉRT” kategóriában 2 győztest hirdethet ki a vállalat mérete és árbevétele alapján (1. kis- és középvállalat, NGO, 2. nagyvállalat). 
A „SOKSZÍNŰSÉGI NAGYKÖVETE” egyéni díj kategóriában a zsűri 1 győztest hirdethet ki. 

A zsűri összesen 6 díjat hirdethet ki és adhat át a HBLF évzáró és díjátadó ünnepségen. Amennyiben egyes kategóriákban nem érkezik elegendő pályázat, a zsűri dönthet úgy, hogy nem hirdet ki győztest az adott kategóriákban. A zsűri dönthet úgy, hogy egyes pályázatot vagy pályázatokat különdíjban részesíti. 
A nyertes pályázók e-mailben kapnak értesítést a pályázat eredményéről.


Díjátadás 

A HBLF – Sokszínűségért díjakat a HBLF évzáró, Sokszínűségi Karta aláíró ünnepsége során adja át a zsűri elnöke és a HBLF elnöke. 

*A HBLF a változtatás jogát fenntartja. 

A 2023 évi díjazottjainak ezúton is gratulálunk! 

AZ ÉV SOKSZÍNŰ SZERVEZETE 2023: 

 1. helyezett: Lexmark International 
 1. helyezett Schneider Electric Hungária Villamosság Zrt
 1. Tesco Magyarország és Publicis Groupe Hungary 

MÉDIA A SOKSZÍNŰSÉGÉRT 2023 DÍJ NYERTESE: 

Radnóti Színház 

KÜLÖNDÍJ – AZ ÉV SOKSZÍNŰ SZERVEZETE 2023 KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATI KATEGÓRIÁBAN: 

ING Bank 

daftar-android4d link-birtoto android4d-maxwin situs-bir123 bir123 sbs188bet link-sbs188bet cerita cerita bahagia sinar update hari ini amp amp indonesia Login-bir123 masuk-bir123 Login-bir365 masuk-bir365 Login-birtoto masuk-birtoto Login-rgm168 masuk-rgm168 Login-sbs188bet masuk-sbs188bet Login-android4d masuk-android4d link-alternatif-bir123 link-alternatif-birtoto link-alternatif-rgm168 link-alternatif-bir365 link-alternatif-sbs188bet robot-pragma Situs Android4d amp-android amp-birtoto amp-bir123 amp-sbs188bet amp-rgm168 amp-bir365 birtoto login-birtoto masuk-birtoto link-birtoto birtoto-login birtoto-masuk birtoto-link birtoto-situs birtoto-slot rgm168 news login-rgm168 masuk-rgm168 link-rgm168 rgm168-login rgm168-masuk situs-rgm168 rgm168-situs rgm168-link rgm168-scatter daftar-rgm168 sbs188bet login-sbs188bet masuk-sbs188bet birtoto login-birtoto masuk-birtoto masuk-birtoto birtoto-login birtoto-masuk situs-birtoto birtoto-situs birtoto-slot birtoto-link birtoto rgm168 login-rgm168 masuk-rgm168 link-rgm168 rgm168-login rgm168-masuk situs-rgm168 rgm168-situs rgm168-link rgm168-scatter daftar-rgm168 sbs188bet login-sbs188bet masuk-sbs188bet link-sbs188bet daftar-sbs188bet sbs188bet-login sbs188bet-masuk sbs188bet-daftar link-android4d sbs188bet-link situs-sbs188bet bir365 bir123 login-bir123 masuk-bir123 link-bir123 daftar-bir123 bir123-login bir123-masuk bir123-daftar bir123-link situs-bir123 birtoto login-birtoto masuk-birtoto link-birtoto daftar-birtoto birtoto-login birtoto android4d bir123 birtoto birtoto-link login-birtoto bir123 link-bir123 login-bir123 android4d link-android4d login-android4d rgm168 link-rgm168 login-rgm168 sbs188bet link-sbs188bet login-sbs188bet bir365 link-bir365 login-bir365 banjir-scatter sbs188bet bir123 login-bir123 daftar-bir123 masuk-bir123 link-bir123 bir123-login bir123-masuk bir123-link-alternatif situs-bir123 login-bir123 daftar-bir123 masuk-bir123 link-bir123 bir123-login bir123-masuk bir123-link-alternatif bir123 bir123-terpercaya bir123-menyala-abangku bir123-slot-login bir123 bir123-login bir123-link-alternatif bir123-daftar bir123-masuk masuk-bir123 daftar-bir123 login-bir123 link-bir123 bir123-slot-login bir123-slot-online bir123-scatter-hitam bir123 android4d android4d link-bir123 bir123 birtoto link-birtoto android4d link-android4d rgm168 link-rgm168 sbs188bet link-sbs188bet bir365 link-bir365 bir123 link-birtoto login-birtoto daftar-birtoto masuk-birtoto login-bir123 daftar-bir123 masuk-bir123 rgm168-link rgm168-login rgm168-masuk rgm168-daftar rgm168-online bir365-link bir365-login bir365-masuk bir365-daftar sbs188bet-link sbs188bet-login sbs188bet-masuk sbs188bet-daftar sbs188bet-online android4d-link android4d-login android4d-masuk android4d-daftar android4d-online bir123-login bir123-daftar bir123-masuk bir123-slot-online bir123-link-alternatif android4d-link-alternatif android4d-login android4d-masuk android4d-daftar android4d-slot-online bir123-link-alternatif bir123-login bir123-login bir123-daftar bir123-slot-online bir123 Birtoto rgm168 rgm168 bir123 android4d bir123 bir123 rgm168