Alapító

Támogató nyilatkozat

Hungarian Business Leaders Forum

A londoni The Prince of Wales International Business Leaders Forum magyar szervezeteként alakult meg a HBLF 1992-ben, Károly walesi herceg személyes kezdeményezésére. A HBLF Magyarország kiemelkedő, CSR-al foglalkozó szervezete. Közel 100 hazai és nemzetközi vállalkozást, az üzleti szektor legfontosabb elsőszámú vezetőit, döntéshozóit és elismert szakértőit tömörítő NGO. Missziónk tagjaink aktív közreműködésével elősegíteni Magyarország társadalmi, gazdasági és környezeti fenntartható fejlődését. Or by fake rolex explorer

A HBLF céljai:

  • Felhívni a figyelmet a vállalati vezetők felelősségére a nemzetközi és hazai üzleti gyakorlatban
  • Segíteni az üzleti élet vezetőit, mint a fejlődés előmozdítóit, a felelős üzleti megoldások elterjesztésében a vállalat összes tevékenység
  • Bátorítani a partneri együttműködést és a társadalmi párbeszédet az üzleti világ – a közszféra – civil szervezetek között
  • Segítsen megteremteni egy „befogadó környezetet”, mely lehetővé teszi az ország fenntartható fejlődését

A HBLF tevékenységei:

HBLF Nemzetközi X Mentor Program 

  Lehetőséget szeretnénk biztosítani a magyar cégeknél és szervezeteknél dolgozó nőknek, hogy változatosabb képet kapjanak az üzleti- és közéletről. A mentor program segítséget nyújt számukra abban, hogy kilépjenek a komfortzónájukból és más szektorban dolgozó emberektől tanuljanak. Ezáltal olyan új nézőpontokkal és tudással gazdagodhatnak, amelyhez egyébként nem jutnának hozzá. Közös munkájuk, találkozásaik során életre szóló barátságok és nagyszerű együttműködések születnek Mentoraink és Mentoráltjaink között.

 HBLF Női Vezetők Fóruma

A HBLF Női Vezetők Fóruma 2005 márciusában alakult azzal a céllal, hogy dialógust alakítson ki a politikai és gazdasági élet női szereplői között az ország hosszú távú fenntartható fejlődésének támogatására. A Női Vezetők Fóruma támogatja a HBLF küldetését, a társadalmi felelősségvállalás népszerűsítését és rendszerszintű beépítését a Magyarországon működő szervezetekbe.

 HBLF CEO Forum

A 2014-ben életre hívott kezdeményezés egy olyan exkluzív platform, melyre a magyarországi üzleti szektor első számú irányítói, iparágtól függetlenül kapnak meghívást. A magas szintű találkozók célja a közös gondolkodás (collaborative thinking), a tudásmegosztás és aktuális témák megvitatása, mint a technológiai fejlődés, innováció, környezetvédelem, erőforrás kezelés, vagy a teljes gazdaságot érintő társadalmi változás. Az esemény bővíti a résztvevők személyes szakmai tudását és kapcsolatrendszerét, valamint serkenti az innovatív gondolkodást.

 HBLF Hard Talk

2013-ban a HBLF útjára indította a Hard Talk elnevezésű beszélgetéseit, melyet kizárólag meghívásos alapon a „Chatham House” szabályát követve, a média teljes kizárásával rendez meg. A rangos esemény során elismert személyiségek fejtik ki véleményüket Magyarország és a világ aktuális gazdasági helyzetéről és kilátásairól. A média kizárása oldott, nyitott légkört biztosít a beszélgetéshez mind az előadó, mind pedig a résztvevő vállalatvezetők és üzletemberek számára.

 

HBLF Pénzügyi Csúcstalálkozó

A 2005-ben útjára indított Pénzügyi Csúcstalálkozó sorozattal platformot és partnerséget biztosítsunk a politika, gazdaság és civil társadalom számára az előremutató gazdasági folyamatok megvitatására.

 

HBLF Romaster Program 

A ROMASTER tehetséggondozó programot 2007 februárjában közösen hívta életre a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma (HBLF) és az IBM Magyarország. A program célja, hogy a roma társadalomban tovább bővüljön a megfelelő nyelvtudással és felsőfokú végzettséggel rendelkező közösség, amelynek tagjai versenyképes tudással, egyenlő esélyekkel lépnek a munkaerő piacra, vagy saját vállalkozásukon keresztül lesznek aktív résztvevői a versenypiaci környezetnek.

A szervezeti sokszínűség több mint egy évtizede vált jelentős témává Magyarországon, mellyel a HBLF a Sokszínűségi Munkacsoport keretében az elmúlt 12 évben kiemelten foglalkozott, hiszen 2007-ben létrehozta saját Sokszínűségi Kódexét, a Shell Magyarország Zrt. támogatásával.

Az elmúlt években több sikeres kezdeményezést valósított meg a HBLF Sokszínűségi Munkacsoport, úgy, mint a Megváltozott Munkaképességűek Állásbörzéje, melyen több mint 30 kiállító vállalat és 600 álláskereső vett rész. Több éven át nagysikerű fotópályázatot rendeztünk Sokszínűség a munkahelyen, Generációk találkozása és Egészségmegőrzés, Szülőként a munkában, valamint Teljesítmény megváltozott munkaképességgel címmel, melyre alkalmanként több mint 50 pályázati anyag érkezett.  2018-ban a HBLF létrehozta az Üzleti Élet a Sokszínűségért díjat, melyre bármely szervezet benyújthatja pályázatát. Szintén 2018-ban a HBLF, a Shell Hungary zRt. támogatásával elindította Női Vállalatközi Mentoring programját (2020-tól HBLF Nemzetközi X Mentor Program), melybe 2019-től a Karta Aláíró tagvállalatok képviselői is becsatlakoztak.

2016 Alapító Aláírók

AIG Europe Ltd. Magyarországi Fióktelepe; Aon Magyarország Kft.; Avis Budget Group BSC Kft.; BFH Európa Kft.; BP BSC Kft.; British Council; Cake Shop; Civil Support Közhasznú Nonprofit Kft.; Coaching Team; Cseriti Szociális Szövetkezet; Dorsum Zrt.; DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda; Dr. Pendl & Dr. Piswanger International Vezetői Tanácsadó Kft. ; Egis Gyógyszergyár Zrt.; E.ON Hungária Zrt.; Ericsson Magyarország Kft.; Erste Bank Hungary Zrt. ; evopro group; Henkel Magyarország Kft.; Hill International Kft.; HR Partner Consulting Kft.; IBM Magyarországi Kft.; iData Kft.; Jeantet d’Ornano Iroda; K&H Bank Zrt.; Krauthammer Partners Magyarország Kft.; Legrand Zrt.; Lexmark International Technology Hungária Kft.; Magyar Posta Zrt.; Magyar Telekom Nyrt.; MÁV Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság; McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft.; MetLife Magyarországi Fióktelepe; MICHELIN Hungária Abroncsgyártó Kft.; MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.; Next-Consulting Kft.; Ongropack Kft.; Pannon Kincstár Kft.; Provident Pénzügyi Zrt.; PwC Magyarország; Robert Bosch Automotive Steering Kft.; Robert Bosch Elektronika Kft.; Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.; Robert Bosch Kft.; Robert Bosch Starter Motors and Generators Kft.; Shell Hungary Zrt.; TransAtlantic Consulting Kft.; Violin Travel Kft.; Vodafone Magyarország Zrt.; Vodafone Shared Services Budapest VSSB Zrt.

www.hblf.hu