Csatlakozom Jelentkezés eseményre

A Bridgestone-nál alap a sokszínűség / Diversity at Bridgestone is fundamental

Zártkörű esemény / private event

(magyar nyelven / in Hungarian)
A "Bridgestone-nál alap a sokszínűség" kampányt a munkavállalók számára létrehozott belső csoportban valósítjuk meg. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az elfogadásra, illetve a nők helytállására az autó- és abroncsiparban.
The "Diversity at Bridgestone is Fundamental" campaign is implemented through an internal group for employees. The aim of the campaign is to raise awareness of the importance of acceptance and empowerment of women in the automotive and tyre industry.

Szemléletformáló program / Awareness-raising program

Zártkörű esemény / private event

(magyar nyelven / in Hungarian)
A szemléletformáló tréning három alkalomból áll, ahol játékos, interaktív módon ismerkedhetünk meg a fogyatékkal élő emberek munkahelyi kihívásaival, integrációs lehetőségeivel az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának szervezésében.
An awareness-raising program in three parts where we can learn more about the challenges and integration possibilities of disabled colleagues in the workplace.

HBLF X Mentor Kutatás / HBLF X Mentor Research

Online

(magyar nyelven / in Hungarian)

A HBLF Nemzetközi X Mentor Program kutatásával a program során felhalmozott tapasztalatok feldolgozását végeztük, melynek eredményeit a HBLF Sokszínűségi hónapjának keretében prezentáljuk. A kutatást Dr. Bokor Attila, az OD Partner partnere vezeti.

#IamRemarkable workshop

Online

(magyar nyelven / in Hungarian)

Az #IamRemarkable a Google kezdeményezése, a célja nők és más alulreprezentált csoportok támogatása abban, hogy bátran és nyitottan legyenek képesek megosztani érdemeiket és elért eredményeiket a munkahelyen és a magánéletben is.
#IamRemarkable is a Google initiative empowering women and underrepresented groups to speak openly about their accomplishments in the workplace and beyond, thereby breaking modesty norms and glass ceilings.

Együtt-működünk – Hol áll a világ? Gazdasági konjunktúra, versengés és együttműködés, gazdasági diverzitás, társadalmi szerepvállalás / Together-We-CAN

Zártkörű esemény / private event

(magyar nyelven / in Hungarian)

A sokszínűség nem csak etnikai, nemi, vallási, életkori. Közgazdászok tudják, hogy az erős, életképes, egészséges gazdaság is a diverzitásra épít. Globális és multinacionális vállalatok, l közepes hazaiak, kisvállalatok, garázscégek és a startupok. Mindegyik az ő dinamikusan alakuló érintetti körével, annak diverz elvárásrendszerével. Hogyan hat mindez ránk egy gazdasági konjunktúra előszobájában? Versengünk vagy együttműködünk?
Together-We-CAN: How can business sustainably support the world of autism via art?

„Tökéletesen más, másként tökéletes” kiállítás / „Perfectly different, differently perfect”exhibition

KUBIK coworking Jászai Mari tér 5-6., Budapest, Budapest

Izgalmas pályázati együttműködés során a kortárs képzőművészek reagálnak az Autistic Art Alapítvány autista fiataljainak rajzaira.

An outstanding program where young contemporary fine artists directly react to autistic youngsters' artworks. The opening ceremony and the exhibition take place in Kubik Coworking Exhibition Hall.

A Befogadó vezető fejlesztési program tapasztalatai a HEINEKEN Hungáriánál / Inclusive Leadership Development Program at HEINEKEN Hungary

Online

2021-es évben kiemelt helyet kapott a vezetőfejlesztési programunkban a befogadó vezetői szemlélet és vállalati kultúra erősítése. Ennek tapasztalatairól beszélgetünk az üzleti vezetők, HR és a tréner szemszögéből, egyben betekintést nyújtunk a tréning egy-egy igazán izgalmas elemébe, személyes megélésen keresztül. Az esemény nyelve magyar. Regisztráció: agnes.morvay@heineken.hu Kérjük, a fenti e-mail címre küldje el a résztvevő nevét,

Sokszínű igazgatóságok és döntési testületek hatása / The impact of diversity in boards and decision making bodies

Online

(angol nyelven / in English)
Kerekasztal-beszélgetés a döntési testületek sokszínűségének, diverzitásának jelentőségéről és hatásairól. Miképp befolyásolja egy vállalat eredményességét és működését az igazgatóság összetétele?
Roundtable discussion on the importance and impact of diversity in boards and other decision making bodies.

Hogyan kommunikálunk gyermekeinkkel a világ változásairól? Pandémia, háború, válság…

Gyermekként az egyik legfontosabb tényező a szülői kapcsolat minősége. De hogyan kommunikáljunk gyermekeinkkel arról a felgyorsult, folyamatosan változó világról, amelyben felénk is információk tömkelege érkezik minden másodpercben. Panelbeszélgetésünk során Szlankó Viola az Unicef Magyarország Gyermekvédelmi Vezetőjét kérdezzük hogyan érzékelik gyermekeink a mai világ válságait és változásait, szülőként miből merítsünk energiát a példamutatáshoz és milyen a

Tesco-Globál Zrt. zárt rendezvénysorozata

Tesco-Global Zrt. Kinizsi út 1-3., Budaörs

Pál Feri Atya előadása: A Család az a hely, ahol senkinek sincs igaza Időpont: 2022. május 24. Munkatársi panelbeszélgetés 26 éve nálunk dolgozó és 26 éves kollégákkal Időpont: 2022. május 25. Beszélgetés Princz Andreával és Trunk Tamással a generációs különbségekről és azok feloldásáról (angol nyelvű előadás) Moderátor: Hevesi Nóra Időpont: 2022. május 25. LEGO serious

Így lettem Praktikeres kolléga – Tanulóink karriersztorija

Online

Szívügyünk a szakképzés, hiszen nemcsak saját hosszútávú fenntarthatóságunkat alapozzuk meg, de támogatjuk a jövő generációjának karriertervezését is. Sipos Éva duális szakképzésért felelős igazgatóhelyettes moderálásában hallgathatjuk meg 4 kollégánk sikersztoriját: mindannyian szakmai gyakorlatos tanulóként kezdték karrierjüket a Praktikernél, most pedig munkatársként erősítik szervezetünket. Munkatársaink tapasztalatain kívül az érdeklődők megismerhetik a Praktiker Magyarország szakképzési programját. Az online

MVÜK Női Vezetői Klub Neurodiverzitás Workshop / MVÜK Women Leaders’ Club Neurodiversity Workshop

WLWYB LEGO showroom Hertelendy u. 4/a, Budapest, Budapest

(magyar nyelven / in Hungarian)
Mi a közös Steve Jobsban, Edisonban, Michelangeloban és Einsteinben? Például az, hogy mindannyian enyhe autizmussal éltek. A neurodiverz munkahelyek világába kalauzolja az MVÜK Női Vezetői Klub a workshop résztvevőit, melybe az esemény házigazdája, a WLWYB (We Love What You Build) alapító, Kókai Dávid ad betekintést.

A sokszínűség szemüvegén át, D&I az IBM-nél / Through the lens of diversity, D&I@IBM

Online

(angol nyelven / in English)
Előadóink bemutatják az IBM példaértékű sokszínűségét, valamint a jelenlegi kezdeményezéseket, amelyek célja, hogy alkalmazottainkat közelebb hozzuk a sokszínűséghez és a befogadó közeghez.
Our speakers will walk you through IBM’s exemplary diversity & inclusion history and some of our current initiatives of bringing D&I closer to our employees.

Érzékenyítő tréning / Sensitivity training

Eaton Enterprises (Hungary) Kft. Nagyenyed u. 8-14, II. emelet, Budapest

(magyar vagy angol nyelven)
Az érzékenyítő tréning egy olyan, csapatépítő foglalkozás, amelynek során valós történetek, élethelyzetek alapján járjuk körül a fogyatékkal élő emberek hétköznapjait. The sensitivity training is a team-building activity for small groups.

Léder László, az Apa Akadémia vezetőjének előadása a modern családról, apaságról

Online

Az érdeklődők Léder László, az Apa Akadémia vezetőjének előadását hallgathatják meg a modern családról, apaságról. Az Apa Akadémia egy teljesen új kezdeményezés a modern apaság legfontosabb kérdéseinek megvitatására. Az Apa Akadémia előadásokkal, tréningekkel és egyéni tanácsadással segíti az apákat és anyákat abban, hogy az apák minél többet és "elég jó apaként" vehessenek részt gyermekeik nevelésében

Találkozásaim romákkal / My encounters with Roma

E.ON Hungária Zrt. Váci út 17., Budapest

(magyar nyelven / in Hungarian)
A HBLF-Romaster Alapítvány szakmai vezetőjének beszélgetőpartnerei különböző helyzetekben találkoztak romákkal: vevőként, fogyasztóként, munkatársként, településvezetőként, iskolavezetőként, magánemberként, stb.The interlocutors of the professional leader of the HBLF-Romaster Foundation met the Romany in different situations: as a customer, a consumer, an employee, a town leader, a school leader, a private person, etc.

Hogyan érinti a kiégés a gyerekeket, a családot és hogyan tudunk segíteni egymásnak és magunkon?

Online

  Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi aktivistával, a Hintalovon Alapítvány alapítójával beszélgetünk arról, hogyan érinti a kiégés a gyerekeket, a családot és hogyan tudunk segíteni egymásnak és magunkon. Moderátor: Szigeti Barbara, a Tesco Magyarország HR Igazgatója Az online esemény nyelve magyar. Csatlakozás a rendezvényhez Zoom-on keresztül.

A sokszínűséget támogató vásárló / Diversity through consumption decision

Online

(magyar nyelven / in Hungarian)
Vásárlói, fogyasztói döntéseink társadalmi hatással is bírnak. Amikor egy vállalat vagy egyén A vagy B termék közül választ, arról is dönt, hogy a környezettudatos, munkavállalói bánásmód, etikus üzletvitel, sokszínűségi elkötelezettség szempontjai közül pozitív (vagy negatív) hatáshoz járul-e hozzá a termékkel, szolgáltatással.

Férfi vezetők női szemmel – Női vezetők férfi szemmel

Nők és férfiak, sokat boncolgatott téma….Mi most vezetőink meglátásait kérdezzük egy dupla panelbeszélgetés keretén belül.  Női vezetőink közül Vass Tamara beszerzési igazgatót, Bránáth Beáta, Wahl Ágnes, B. Molnár Erzsébet Beszerzési Dívizó vezetőket, férfi vezetőink közül Pártos Zsolt ügyvezető igazgatót, Dr. Ónody Sándor, gazdasági igazgatót, Cseh László értékesítési igazgatót és Pavloff Csaba Supply Chain Vezetőt hívtuk

Trauma-tudatos munkahely – Trauma Ambulancia Egyesülettel együttműködésben

Míg az orvosok, gyógytornászok a fizikai sérülésekkel foglalkoznak, ők a lelki sebeket segítenek begyógyítani. Ez a Trauma Ambulancia Egyesület célja. Több éves tapasztalatuknak és nyitottságuknak hála akármilyen traumával fordulhatnak hozzájuk azok, akiknek segítségre van szükségük. És van olyan, hogy trauma-tudatos munkahely? A panelbeszélgetésünk során dr. Temesvári Orsolya a Trauma Ambulancia Egyesület elnökségi tagjával és Tóth