Csatlakozom Jelentkezés eseményre

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. aláírta a HBLF Sokszínűségi Kartát!

Az UniCredit páneurópai kereskedelmi bank, amely egyedülálló szolgáltatási kínálattal rendelkezik Olaszországban, Németországban, valamint Közép- és Kelet-Európában. Célunk, hogy a közösségeknek megadjuk a lehetőséget a növekedésre, miközben a legjobbat nyújtjuk minden érdekelt fél számára, és segítünk kibontakoztatni ügyfeleink és munkatársaink képességeit és lehetőségeit Európa-szerte. 

A Top Employers Institute 2023-ban hivatalosan is elismerte az UniCreditet Európa egyik legjobb munkáltatójaként, annak köszönhetően, hogy bankunk csoportszinten elkötelezte magát a még jobb munkahely megteremtése mellett, alkalmazva a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás gyakorlatát. 

Az esélyegyenlőség és a sokszínűség biztosítása alapvető feladatunk az UniCredit minden országában. Már régen felismertük, hogy a méltányosság nemcsak az üzleti tevékenységünkhöz létfontosságú – amelynek kiváló bizonyítéka többek között a Social Impact Banking tevékenységünk –, hanem egyúttal igazságosabb és befogadóbb munkakörnyezetet is teremt. Törekvéseink összhangban vannak vállalati Értékeinkkel is, a Hitelességgel, a Tulajdonosi szemlélettel és a Gondoskodással. 

Mindennapi tevékenységeink részeként kiemelt figyelmet fordítunk a sokszínű vállalati kultúra támogatására. 

Büszkék vagyunk arra, hogy a magyarországi vállalatcsoport igazgatóságában 50%, a kibővített igazgatóságának tagjai között 50%-ot meghaladó a női jelenlét, emellett külön figyelmet fordítunk a női karrierutak támogatására, és az elmúlt időszakban jelentős eredményeket értünk el a béregyensúly tekintetében is. 

Kollégáink számára megfelelő munkakörnyezetet teremtünk, a munkahelyi jóllétet és a munka-magánélet egyensúlyt támogató programok és szolgáltatások biztosításával. Ennek köszönhetően 2022-ben kiérdemeltünk a Családbarát Munkahely tanúsító védjegyet többek között olyan intézkedéseinkkel, mint a hibrid munkavégzés, a kismamák igényeire szabott, rugalmas időbeosztású munkakörök, vagy a törvényi előírásnál hosszabb apaszabadság

Emellett számos lehetőséget biztosítunk a különböző kulturális és társadalmi hátterű kollégáink számára a szakmai fejlődésre, például a generációs tudásmenedzsment vagy a helyi tehetséggondozó programunk által. 

2023-ban csatlakoztunk a Sokszínűségi Karta Magyarországhoz és a Hungarian Business Leaders Forumhoz, ami lehetőséget teremt számunkra további jó gyakorlatok elsajátítására a témában.