Csatlakozom Jelentkezés eseményre

„HBLF Üzleti Élet a Környezetért” Környezetvédelmi díj pályázati kiírás 2021

 

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
A pályázat benyújtási határideje: 2021. október 29. / 23:59
 
Vállalati missziójában kiemelkedő helyet foglal el a környezetvédelmi szempontok szerinti működés?
 
Olyan új terméket, szolgáltatást vagy gyártási technológiát vezetett be sikeresen, amely hozzájárul a fenntartható fejlődéshez?
 
Olyan üzleti együttműködést kötött fejlődő ország vállalatával, egyéb szervezetével, melynek célja a környezetvédelmi és technológiai fejlődés elősegítése?
 
Pályázzon a HBLF által 13. alkalommal meghirdetésre kerülő Üzleti Élet a Környezetért-díjra!
 

1.  Bevezetés

A Hungarian Business Leaders Forum (továbbiakban: HBLF) 29 éve a felelős vállalatirányítás iránt elkötelezett hazai és nemzetközi vállalkozásokat, vezető üzletembereket és elismert szakértőket tömörítő non-profit szervezet. A tagvállalatokon túl a hazai vállalkozások is önálló és közös erőfeszítéseket tesznek a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés terén. Ennek a gyakorlatnak az elismerésére és az eredmények bemutatására a HBLF 2000-ben megalapította az „Üzleti Élet a Környezetért” környezetvédelmi díjat (továbbiakban: Díj).

A Díj pályázati kiírása az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága hasonló díjának (European Business Awards for the Environment – EBAE) tematikájához igazodó struktúrában jelenik meg.

A nyílt pályázati kiírásban meghirdetett Díj azon szervezetnek ítélhető oda, amelynek környezetvédelem iránti elkötelezettsége kimagasló, illetve tevékenységéhez viszonyított környezetvédelmi es gazdasági teljesítménye példaértékű és környezetünk védelme érdekében a kiírást megelőző és az aktuális években (2019 – 2021) konkrét projektet valósított meg. A projekt természetesen egy hosszú távú folyamat részegysége is lehet, amennyiben elkülönített eredménye jól kimutatható.

2.  A pályázat célja

A Díj odaítélésével az Alapító a környezetvédelem fontosságának hangsúlyozását, a fenntartható fejlődés gondolatának népszerűsítését, a környezettudatos vállalatirányítás elterjedését, valamint ezzel összefüggésben az éghajlatváltozás elleni fellépést kívánja elősegíteni.

A Díj és a vele járó nyilvánosság, a környezetvédelemben közvetve és közvetlenül kiemelkedő szerepet vállalók számára lehetőséget kínál az elért eredmények szélesebb körben történő megismertetéséhez.

A Díjat elnyerő, valamint a második és a harmadik helyezett vállalatok kerülhetnek be a hazai EBAE válogatásra és az ott kiválasztott cégek indulhatnak az EU Környezetvédelmi Bizottsága díjáért. (További információk a nemzetközi díjról: http://ec.europa.eu/environment/awards/index.html)

3. Alapkövetelmény

A Díjra azon Magyarországon bejegyzett üzleti vállalkozások pályázhatnak, amelyek 2-3 éve folytatják alaptevékenységüket, továbbá rendelkeznek:

  • írott formában környezeti politikával, stratégiával vagy filozófiával, illetve,
  • az alaptevékenységtől eltérő, a környezetvédelem területén elért egyéb eredményekkel.

A pályázat benyújtási határideje 2021. október 29.  23:59

maximum 5 oldal terjedelemben

magyar nyelven, egy példányban postán és e-mailen is a

HBLF címére: Hungarian Business Leaders Forum|

1067 Budapest, Podmaniczky utca 31., 3. emelet/18

Tel: (+36-1) 330-9985 | E-mail: hblf@hblf.hu

4. A pályázat formája

A pályázni kívánó szervezetek előző 1-3 évi környezetvédelmi tevékenységük, e téren kifejtett eredményeik bemutatásával pályázhatnak. A pályázó szervezetek pontosabb megismeréséhez és a programok értékeléséhez elengedhetetlen az alábbiakban megadott adatok rendelkezésre bocsátása a pályázat benyújtásakor. (Az elbíráláson az 5 oldalnál hosszabb pályázatokat nem vesszük figyelembe.)

A pályázat kötelező formai elemei:

4.1. Cégismertető / Bemutatkozó

A szervezet fő tevékenységét bemutató rövid (maximum 1 oldalas) szöveges rész.

Tartalmaznia kell a szervezetre és a 2019-2021. évre vonatkozóan: a főbb tevékenységek összefoglalóját, a fontosabb termékek, illetve szolgáltatások megnevezését, egyéb – a szervezetet bemutató – lényeges adatokat (a rendelkezésre bocsátott adatokat bizalmasan kezeljük és harmadik félnek nem adjuk át).

A bemutatkozó oldalon kérjük, hogy előzetesen nyilatkozzanak, hogy sikeres pályázat esetén részt kívánnak-e venni az angol nyelvű EBAE pályázaton is. (Beadás várható időpontja: 2022. eleje. További információk: http://ec.europa.eu/environment/awards/index.html)

A korábbi EBAE-győztesekre vonatkozó szabályok, akik újra be kívánják nyújtani a pályázataikat:

A „Menedzsment kategóriában” — Az EBAE-díjat ebben a kategóriában elnyerő vállalatoknak két egymást követő díjfordulót kell várniuk, mielőtt újra pályázhatnak. Például a 2008-as Menedzsment kategória díjnyertes csak 2014-ben vehetett részt ugyanabban a kategóriában. Díjmérkőzések, mielőtt újra pályázhatnak.

”Termékek és szolgáltatások” kategóriában a vállalatok azzal a feltétellel pályázhatnak az EBHE minden fordulójára, hogy a versenyre előterjesztett termék teljesen új.

A „Folyamat” kategóriában — A vállalatok azzal a feltétellel pályázhatnak az EBAE minden fordulójára, hogy a versenyre előterjesztett folyamat teljesen új.

„Nemzetközi üzleti együttműködés” — A korábbi nyertesek csak akkor jogosultak erre a díjra, ha teljesen új projekt kerül bejegyzésre. Ez kizárja ugyanannak a projektnek más szinten vagy földrajzi helyen történő megismétlését.

Az „Üzleti élet és a biológiai sokféleség„ kategóriában— A korábbi nyertesek csak akkor jogosultak erre a díjra, ha teljesen új projekt indul. Ez kizárja ugyanannak a projektnek egy másik földrajzi helyszínen történő megismétlését.

4.2. A szervezet környezetvédelmi tevékenységét bemutató rövid szöveges rész

A pályázatokat tartalmilag a következő témakörök valamelyikébe sorolva kérjük elkészíteni

  1. Menedzsment: olyan vállalat, mely kiemelkedő küldetése és jövőképe lehetővé teszi, hogy folyamatosan javítsa eredményeit a fenntartható fejlődés környezetvédelmi szempontjai szerint.
  2. Termék: olyan új termék vagy szolgáltatás kifejlesztése és sikeres piaci bevezetése, amely kimagasló módon járul hozzá a fenntartható fejlődéshez.
  3. Folyamatok: új, innovatív gyártási technológia fejlesztése és bevezetése a fenntarthatósági szempontok maximális teljesítése mellett.
  4. Nemzetközi üzleti együttműködés: olyan fenntartható fejlődést elősegítő üzleti együttműködés, mely célja technológia transzfer, környezetvédelem, termék- vagy szolgáltatásfejlesztés, munkakörülmények fejlesztése fejlődő országok vállalataival, civil szervezeteivel vagy tudományos szektorával.
  5. Üzleti élet és a biológiai sokféleség: olyan sikeres üzleti modellnek, gazdálkodási rendszernek, terméknek és szolgáltatásnak vagy nemzetközi együttműködésnek jár, amely jelentősen hozzájárul a biológiai sokféleség csökkenésének megállításához és a természetes ökoszisztémák támogatásához.
  6. Üzleti élet és a fenntartható  oktatás: a fenti kategóriában kialakított megoldásaiban különös figyelmet fordított a fenntartható oktatásra es tudatformálásra.

A pályázó szervezetek ezekben a kategóriákban mutathatják be környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységüket és az ott elért eredményeiket.

5. Pályázat elbírálásának módja

A formailag és tartalmilag megfelelő pályázatokat a zsűritagok értékelik a szervezet tevékenységéhez hozzárendelt környezeti program összevetésével és a beérkezett pályázatok rangsorolásával. A zsűri felkérése folyamatban, a zsűri tagjainak névsora a HBLF honlapján lesz megtalálható.

6. Eredményhirdetés

Az eredményhirdetésre és díjátadásra előreláthatólag 2021 végén kerül sor, a HBLF évzáró eseménye során. A pályázati eredményeket a honlapon közzétesszük, a beküldött anyagokat azonban bizalmasan kezeljük.

7. Összeférhetetlenség

Összeférhetetlenség azzal szemben áll fenn:

–       aki a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó,

–       az a) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója,

–       az a) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság

–       olyan gazdasági társaság, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, amelyben az a) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő      szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője vagy a társadalmi szervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja, a munkavállalója, vagy szerződéses partnere

Adatkezelési tájékoztató

Minden kedves pályázónak eredményes munkát kívánunk!

Hungarian Business Leaders Forum|

1067 Budapest, Podmaniczky utca 31., 3. emelet/18

Tel: (+36-1) 330-9985 | Fax: (+36-1) 330-9985 | E-mail: hblf@hblf.hu| Internet: www.hblf.hu

daftar-android4d link-birtoto android4d-maxwin situs-bir123 bir123 sbs188bet link-sbs188bet cerita cerita bahagia sinar update hari ini amp amp indonesia Login-bir123 masuk-bir123 Login-bir365 masuk-bir365 Login-birtoto masuk-birtoto Login-rgm168 masuk-rgm168 Login-sbs188bet masuk-sbs188bet Login-android4d masuk-android4d link-alternatif-bir123 link-alternatif-birtoto link-alternatif-rgm168 link-alternatif-bir365 link-alternatif-sbs188bet robot-pragma Situs Android4d amp-android amp-birtoto amp-bir123 amp-sbs188bet amp-rgm168 amp-bir365 birtoto login-birtoto masuk-birtoto link-birtoto birtoto-login birtoto-masuk birtoto-link birtoto-situs birtoto-slot rgm168 news login-rgm168 masuk-rgm168 link-rgm168 rgm168-login rgm168-masuk situs-rgm168 rgm168-situs rgm168-link rgm168-scatter daftar-rgm168 sbs188bet login-sbs188bet masuk-sbs188bet birtoto login-birtoto masuk-birtoto masuk-birtoto birtoto-login birtoto-masuk situs-birtoto birtoto-situs birtoto-slot birtoto-link birtoto rgm168 login-rgm168 masuk-rgm168 link-rgm168 rgm168-login rgm168-masuk situs-rgm168 rgm168-situs rgm168-link rgm168-scatter daftar-rgm168 sbs188bet login-sbs188bet masuk-sbs188bet link-sbs188bet daftar-sbs188bet sbs188bet-login sbs188bet-masuk sbs188bet-daftar link-android4d sbs188bet-link situs-sbs188bet bir365 bir123 login-bir123 masuk-bir123 link-bir123 daftar-bir123 bir123-login bir123-masuk bir123-daftar bir123-link situs-bir123 birtoto login-birtoto masuk-birtoto link-birtoto daftar-birtoto birtoto-login birtoto android4d bir123 birtoto birtoto-link login-birtoto bir123 link-bir123 login-bir123 android4d link-android4d login-android4d rgm168 link-rgm168 login-rgm168 sbs188bet link-sbs188bet login-sbs188bet bir365 link-bir365 login-bir365 banjir-scatter sbs188bet bir123 login-bir123 daftar-bir123 masuk-bir123 link-bir123 bir123-login bir123-masuk bir123-link-alternatif situs-bir123 login-bir123 daftar-bir123 masuk-bir123 link-bir123 bir123-login bir123-masuk bir123-link-alternatif bir123 bir123-terpercaya bir123-menyala-abangku bir123-slot-login bir123 bir123-login bir123-link-alternatif bir123-daftar bir123-masuk masuk-bir123 daftar-bir123 login-bir123 link-bir123 bir123-slot-login bir123-slot-online bir123-scatter-hitam bir123 android4d android4d link-bir123 bir123 birtoto link-birtoto android4d link-android4d rgm168 link-rgm168 sbs188bet link-sbs188bet bir365 link-bir365 bir123 link-birtoto login-birtoto daftar-birtoto masuk-birtoto login-bir123 daftar-bir123 masuk-bir123 rgm168-link rgm168-login rgm168-masuk rgm168-daftar rgm168-online bir365-link bir365-login bir365-masuk bir365-daftar sbs188bet-link sbs188bet-login sbs188bet-masuk sbs188bet-daftar sbs188bet-online android4d-link android4d-login android4d-masuk android4d-daftar android4d-online bir123-login bir123-daftar bir123-masuk bir123-slot-online bir123-link-alternatif android4d-link-alternatif android4d-login android4d-masuk android4d-daftar android4d-slot-online bir123-link-alternatif bir123-login bir123-login bir123-daftar bir123-slot-online bir123 Birtoto rgm168 rgm168 bir123 android4d bir123 bir123 rgm168