Csatlakozom Jelentkezés eseményre

Megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja a kereskedelemben / Mesterek Kurzusa 7. – EU Sokszínűségi Karta Magyarország

Márton Katalin a Praktiker Magyarország HR és CSR igazgatója arról beszélt, hogyan alkalmazzák és integrálják a megváltozott munkaképességű kollégákat.

A Praktiker 23 éve Magyarországon lévő barkács áruházlánc. A Praktiker egy jövőfókuszú programot keresett és rátaláltak a Kapcsok Alapítványra, akik SNI gyermekes családok támogatásával foglalkozik.  A jövő fókusza olyan SNI gyermekek támogatása, akik később a Praktiker munkavállalói lehetnek.

2009-ben 9, majd 2020-ra már 70 fő megváltozott munkaképességű kollégát foglalkoztattak. Alapítványokkal, segítő szervezetekkel, megváltozott munkaképességű álláskeresővel folytattak mélyinterjút, hogy kiderítsék, mely feladatok elvégzését tudják ellátni a megváltozott munkaképességű munkavállalók.

Az egyes pozíciókat részfeladatokra bontották és a különféle betegségekhez igazították a munkaerőfelvételt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának kapcsán.

A Praktiker Magyarország folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több sajátos nevelési igényű gyermek jusson megfelelő támogatáshoz.”