Csatlakozom Jelentkezés eseményre

Munkáltató és munkavállaló együtt a sokszínűségért LeasePlan / Mesterek Kurzusa 5. – EU Sokszínűségi Karta Magyarország

Április 7-én folytatódott a Mesterek Kurzusa programsorozatunk. Kriszt Hajnalka a LeasePlan Zrt. HR menedzsere osztotta meg velünk vállalati jógyakorlataikat, kiemelve azokat, amelyek a legnagyobb hatással járnak a munkatársi elkötelezettségre, a sokszínűségre és a befogadó kultúra építésére.

A magyarországi LeasePlan Zrt. vállalati kultúrájába alapvetően kódolva van a sokszínűség, mint érték, hiszen a holland kultúra jótékony hatása a kevésbé befogadó nemzeti kultúrával rendelkező tagvállalatokra is hatással van. „Együtt okosabbak vagyunk bármelyik egyénnél”, azaz minden tagvállalat a maga módján hozza be a saját sokszínűségét és tesz együtt a közös célok eléréséért.

„Ha egy vállalat tényleg képes arra, hogy ne csak fennhangon hangoztassa „Legnagyobb értékeink az embereink”, hanem ténylegesen ki is használja az individuumok eltérő értékeiből, viselkedéséből adódó előnyöket, akkor egy igen kevéssé utánozható versenyelőnyhöz jut. A Ma vezetőinek a feladata az, hogy egy olyan vállalati kultúrát alakítsanak ki, ahol minden egyes munkatársat értékelnek és engedik, hogy kibontakoztathassák a képességeiket a vállalati siker érdekében”